Καμπάνα σε δημοτικό υπάλληλο μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr

Καμπάνα σε δημοτικό υπάλληλο μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε δημοτικό υπάλληλο, μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr επειδή αποφάσισε να κλείσει έναν από τους 5 θερμαινόμενους χώρους του Δήμου, επειδή τελείωνε το ωράριό του!

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε άμεσα να παραπέμψει πειθαρχικά δημοτικό υπάλληλο για την απαράδεκτη στάση του να κλείσει (αδιαφορώντας έστω και για τον έναν άστεγο που φιλοξενούνταν εκεί), για μιάμιση ώρα, έναν από τους πέντε θερμαινόμενους χώρους, επειδή τελείωνε το ωράριό του! 

Μετά το ρεπορτάζ του documentonews.gr και σύμφωνα με κύκλους της δημαρχίας, “κανείς δεν δικαιούται να συκοφαντεί, με την ανεύθυνη στάση του, μια μεγάλη προσπάθεια, στην οποία συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις σύσσωμος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.”

Η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρίας Στρατηγάκη, ανέφερε λίγο αργότερα για τον πειθαρχικό έλεγχο υπαλλήλου: «Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου, ο οποίος ελέγχεται ήδη πειθαρχικά. Είναι ανεύθυνη η στάση του να εγκαταλείψει τον θερμαινόμενο χώρο για μιάμιση ώρα, πριν φτάσει ο αντικαταστάτης του, αναγκάζοντας έναν άστεγο να αποχωρήσει. Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθειά του να προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη». 

Tι αναφέρει το ρεπορτάζ του documentonews.gr

Yπάλληλος στη Λέσχη Φιλίας, στην Πανόρμου έβαλε λουκέτο αδιαφορώντας για τους αστέγους που θα έμεναν μέσα στην παγωνιά την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, ενώ ο επόμενος της βάρδιας δήλωσε ασθένεια.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από έναν συμπολίτη μας που θέλησε να βοηθήσει έναν άστεγο αλλά παρά την προσπάθεια του δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του».

Ζητείται και η συνεργασία πολιτών

Κατά τη χθεσινή ημέρα διανυκτέρευσαν στους πέντε χώρους φιλοξενίας συνολικά 40 άτομα. Ζητείται η συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Σε 24ώρη επιφυλακή είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) διαθέτοντας κουβέρτες, σνακ και ζεστό ρόφημα, ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, τους οποίους είχε ήδη προμηθεύσει με φαγητό και κουβέρτες. Επιτόπιες παρεμβάσεις πραγματοποίησε και η Emfasis.

Πέντε είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες που θα παραμείνουν ανοιχτές, όσο οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν:

1) Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, (Αίμονος 9 και Άστρους)

2) Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28)

3) Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12, 2ος όροφος)

4) Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέoς)

5) Λέσχη Φιλίας Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter