«Καμπανάκι» Αντώναρου προς Μητσοτάκη: Οι ακροδεξιοί της ΝΔ απειλούν τη Δημοκρατία, τη σταθερότητα και τη Δικαιοσύνη

«Καμπανάκι» Αντώναρου προς Μητσοτάκη: Οι ακροδεξιοί της ΝΔ απειλούν τη Δημοκρατία, τη σταθερότητα και τη Δικαιοσύνη

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει για μία ακόμη φορά προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τη στάση των ακροδεξιών μπροστά στο σκάνδαλο της Novartis και την Προανακριτική στη Βουλή.

«Η στάση αυτή είναι απειλή για τη δημοκρατία, την πολιτική σταθερότητα, την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης — που ακούστηκε να λένε ότι η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση του καθεστώτος των προστατευομένων μαρτύρων;», αναφέρει ο Ευάγγελος Αντώναρος εκτιμώντας πως με τη σιωπή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως αποδέχεται όσα λέει ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σημειώνει πως στόχος των ακροδεξιών είναι να υφαρπάξουν τη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει με νόημα πως ο ακροδεξιός υπουργός του και αντιπρόεδρος της ΝΔ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση (σ.σ. για το σκάνδαλο Novartis). 

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook:

«Φαντάζομαι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι με τη σιωπή του είναι σα να αποδέχεται όσα λέει δημόσια ο ακροδεξιός υπουργός του ( και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος) που — υπενθυμίζω — εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση. Κι όσα διαβάζω ότι διαρρέουν τις τελευταίες ώρες κάποιοι από τον χώρο της ΝΔ επιβεβαιώνουν μια βάσιμη υποψία: Ότι αντίθετα με την αρχική πολιτική επιλογή Μητσοτάκη που άφησε — και σωστά έπραξε — τον Τσίπρα έξω από τα όσα έχει να διερευνήσει η Προανακριτική, οι ακροδεξιοί ( συνειδητά μιλάω στον πληθυντικό!) με αιχμή του δόρατος τον συγκεκριμένο υπουργό επιδιώκουν να γυρίσουν τη ρόδα πίσω, να επιβάλουν την ατζέντα τους και να υφαρπάξουν ουσιαστικά την κυβερνώσα παράταξη. Επειδή είμαι από εκείνους που ξέρουν ΤΙ ΛΕΝΕ τα άτομα αυτά κατ ιδίαν σε δημοσιογράφους βλέπω να σχεδιάζεται αυτό που έχω προβλέψει από καιρό: Στήριξαν το Μητσοτάκη ( κι ο ίδιος φυσικά αποδέχτηκε αυτή τη στήριξη) με σκοπό να τον ποδηγετήσουν και να επιβάλουν τις ακροδεξιές, αντι-νεοδημοκρατικέε και ανελεύθερες πεποιθήσεις τους. Η στάση αυτή είναι απειλή για τη δημοκρατία, την πολιτική σταθερότητα, την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης — που ακούστηκε να λένε ότι η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση του καθεστώτος των προστατευομένων μαρτύρων; Όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Γιατί όσοι ξέρουν να διαβάζουν τα γεγονότα μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Για την ώρα δεν θα πω περισσότερα. Απλά κάθε στιγμή μετράει.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2618338171777532

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου συνοδεύεται από κοινοποίηση άρθρου του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr που ακολουθεί:

«Σκάνδαλο Νοβάρτις: Ο Μητσοτάκης χάνει τον έλεγχο και ο Άδωνις βλέπει κατάλυση του πολιτεύματος και απειλεί τον Τσίπρα με… ισόβια – Κυβερνητική παρωδία ή πανικός;

Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναρωτήθηκε: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».

Ήταν η απόγνωση του Πρωθυπουργού που διαπίστωνε ότι κάποια παράκεντρα εξουσίας προκαλούσαν εξελίξεις τις οποίες ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, δεν μπορούσε να ελέγξει.

Κάπου 57 χρόνια από τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τείνει να βρεθεί στην ίδια θέση, με την τροπή που δίνουν στο σκάνδαλο Νοβάρτις κάποιοι παράγοντες από το κόμμα του.

Ακόμη και υπουργοί του, πυροδοτούν καταστάσεις έξω από τον έλεγχο του και εμφανώς και έξω από τις προθέσεις του.

Πολιτικοί παρατηρητές, με καλή γνώση των απόψεων του Πρωθυπουργού, σημειώνουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πλανάται ανησυχία για την -νέα-εκτροπή του υπουργού Ανάπτυξης.

Ειδικά επειδή πρόκειται για υπόθεση στην οποία αφ’ ενός θα οφείλει να είναι προσεκτικός, καθώς παραμένει ερευνώμενος από την Εισαγγελία Διαφθοράς και εφ ‘ετέρου υποχρεούται να είναι , καθόσον αφορά τη Βουλή και όχι την κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Από γενική πολιτική θεώρηση ο Άδωνις Γεωργιάδης, για εντελώς προσωπικούς λόγους, ανατινάζει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει ανοιχτές τις διόδους επαφής με την αξιωματική αντιπολίτευση- εν όψει της κρισιμότητας των εθνικών θεμάτων -και εκστομίζει ανήκουστα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος υπουργός, δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει τον ρόλο του και ο ίδιος του εύχεται «να μην είναι μπλεγμένος, γιατί το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Παραληρώντας δημοσίως εμπλέκει τον Τσίπρα και με την άρνηση συγκεκριμένου μάρτυρα να καταθέσει- χωρίς εγγυήσεις υπέρ της ανωνυμίας του- και προβάλλει ότι η κυβέρνησή του «ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία».

Πρόκειται για κυβερνητική παρωδία: μέλος της κυβέρνησης διακηρύσσει ότι «μιλάμε για τη διερεύνηση απόπειρας καταλύσεως της δημοκρατίας και από χθες μπήκε στο κάδρο και ο Τσίπρας».

Σε παραλλαγή αυτής της απίστευτης δήλωσης, εκτός από τον ισχυρισμό περί «σκευωρίας» – που εξ αρχής αποδίδει σε μια νόμιμη δικαστική έρευνα- μίλησε για ανθρώπους «οι οποίοι με άρρωστο τρόπο, προσπάθησαν να καταλύσουν την Ελληνική Δημοκρατία».

Για να συνοψίσει: «Αυτοί άνθρωποι θα ακούσουν και την ποινή τους, η οποία θα είναι και βαριά, διότι πρόκειται για προδοσία κατά του πολιτεύματος»

Προσοχή: αυτός που τα λέει αυτά είναι εν ενεργεία υπουργός.

Κατά τους ίδιους παρατηρητές, ο Άδωνις Γεωργιάδης, όχι χωρίς τη θέλησή του, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα για τον Πρωθυπουργό. Για την ακρίβεια, να τον συμπαρασύρει στην γραμμή του-, δεδομένου ότι οι υπουργοί τοποθετούμενοι δημοσίως εκφράζουν την κυβέρνηση.

Αυτό ωστόσο δεν ισχύει εν προκειμένω, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κανένα τρόπο δεν επέτρεψε να αναδειχθεί ως κυβερνητική θέση η ενδεχομένη ενοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε…προδοσία κατά του πολιτεύματος.

Φυσικά δεν του περνάει από το μυαλό η ιδέα των… ισοβίων δεσμών για τον Τσίπρα ή οποιονδήποτε άλλον.

Βουλευτές της ΝΔ, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες με εκπεφρασμένες αντιθέσεις στις ιδεολογικές και πολιτικές ακρότητες, αλλά και τη δημόσια συμπεριφορά Γεωργιαδη, εκφράζουν την ανησυχία του: για την πολιτική εκτροπή επιχειρεί να προκαλέσει ο υπουργός και υπολογίζουν σε παρέμβαση του Πρωθυπουργού «για να τον συμμαζέψει»

Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί πολιτικά στο σκάνδαλο Νοβάρτις – με εμφανώς διαφορετικό ύφος πριν και μετά τις εκλογές- αλλά με τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν συνέδεε καμία σκευωρία με την …κατάλυση του πολιτεύματος, από τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο.

Σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του μόνο ενόχληση μπορεί να του προκαλέσει η εμφανώς προβοκατόρικη -εναντίον του -δραστηριότητα του υπουργού του, σε μια υπόθεση που χειρίζονται η Βουλή και η Δικαιοσύνη -που ασφαλώς δεν σχεδιάζουν να φυλακίσουν ισόβια τον Τσίπρα- και όχι φυσικά η κυβέρνηση.

Ορισμένα πρόσωπα από τον ίδιο κύκλο επιχειρούν να ελαφρύνουν το κλίμα σημειώνοντας ότι «δεν έχει αξία τι λέει κάποιους που την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι MEGA το έκλεισε ο Τσίπρας’– όπως ανέφερε ο υπουργός ανάπτυξης στο κανάλι.

Από την άλλη πλευρά όμως παράγοντες της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η συμπεριφορά Γεωργιάδη «προδίδει πανικό».

Σημειώνουν όμως ότι αυτή η συμπεριφορά- όπως και η αντίστοιχη του Αντώνη Σαμαρά– δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός «αν δεν έχασε ήδη, πάντως τείνει να χάσει τον έλεγχο στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Εκ των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση τα πράγματα είναι σοβαρά. Η δημιουργία εκρηκτικών καταστάσεων εκ μέρους ενός υπουργού που αυτονομείται -όχι μόνο ως προς το ύφος, αλλά και ως προς τις τοποθετήσεις- φέρνει σε δύσκολη τον Πρωθυπουργό, εφόσον ο Γεωργιάδης παραμένει μέλος της κυβέρνησης.

Από αυτή την άποψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλησιάζει στην επανάληψη της φράσης του Καραμανλή. Πρόβαλε από το βήμα της Βουλής ότι «έχει να κυβερνήσει μια χώρα», αλλά από ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε την κυβέρνησή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter