«Καμπανάκι» από Γεροτζιάφα – Θωμαΐδη: Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός – Οδεύουμε προς 10.000 κρούσματα την ημέρα

«Καμπανάκι» από Γεροτζιάφα – Θωμαΐδη: Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός – Οδεύουμε προς 10.000 κρούσματα την ημέρα

Την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, επισήμανε ο καθηγητής Αιματολογίας στην ιατρική σχολή της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε πως «ήταν δεδομένο ότι θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση» και τόνισε ότι «δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί», σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Εάν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown, και υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με COVID-19 και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη COVID-19 ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

«Επιδημιολόγοι από τον Απρίλιο – Μάιο μιλούσαν για το τέταρτο κύμα. Στην Ελλάδα είμαστε σε βασική έλλειψη ομογενούς εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ετερογένεια ανά περιοχή, περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Γαλλία είμαστε το 86% του πληθυσμού εμβολιασμένο, άνω των 12 ετών. Η ζωή μας είναι κανονική. Το μεγάλο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό. Είναι πρόβλημα γενικής στρατηγικής», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας, εξηγώντας την ανάρτησή του.

Όπως είπε, η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνει ότι κατά τη γνώμη του υπάρχουν μόνο μόνο δύο δυνατότητες «ταχύτατα υποχρεωτικός εμβολιασμός τουλάχιστον σε όσους είναι υπάλληλοι του κράτους και συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Θωμαϊδης: Μπορούμε εύκολα στα μέσα Νοεμβρίου να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση εξέφρασε και ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή. Όπως είπε «η δυναμική της πανδημίας αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν διάφορα μοντέλα που δίνουν πολύ ψηλά νούμερα στα κρούσματα. Μπορούμε πολύ εύκολα κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου να φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα. Αν δεν υπάρξει κάποιος περιορισμός, αυτό θα συμβεί».

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη, η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί», προειδοποίησε ο Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας ότι στην Αττική μέσα σε ένα μήνα είχαμε αύξηση του ιικού φορτίου κατά 100% στα λύματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter