«Καμπανάκι» από γιατρό του «Σωτηρία»: «Πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μην έχουμε κρεβάτια κορονοϊού στην Αθήνα»

«Καμπανάκι» από γιατρό του «Σωτηρία»: «Πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μην έχουμε κρεβάτια κορονοϊού στην Αθήνα»

Νοσοκομεία “ναυαρχίδες” για τη νόσο Covid στην Αττική, όπως ο “Ευαγγελισμός”, το “Σωτηρία” και το Γενικό Κρατικό Αθήνών “Γ.Γεννηματάς” πλησιάζουν τα όρια της πληρότητας σε απλές νοσηλείες κορονοϊού. Η δραματική επιβάρυνση δεν έχει αποτυπωθεί προς το παρόν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος “Σωτηρία” αναγκάστηκε να αυξήσει τις υπάρχουσες κλίνες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εισαγωγές στις εφημερίες.

“Είναι γεμάτο το νοσοκομείο, εκτός από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, o Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Κλινικής Παθολογίας Λοιμώξεων του νοσοκομείου, Άγγελος Πεφάνης και συμπληρώνει:

“Διαθέτουμε 240 απλές κλίνες Covid και είναι γεμάτες. Και υπάρχουν 68 ακόμη ασθενείς στις ΜΕΘ, από τις 84 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουμε. Οι δικές μας ΜΕΘ σήμερα έχουν πληρότητα γύρω στο 80%. Αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τα κρεβάτια στις ήδη υπάρχουσες κλινικές. Αν κι αυτό το σύστημα που δημιουργήσαμε εμφανίσει πλήρωση, τότε θα μετατρέψουμε μια άλλη κλινική του νοσοκομείου σε κλινική Covid”, σημειώνει ο γιατρός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή, τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευομένων με κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας, γεγονός το οποίο σημαίνει τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα Υγείας.

“Ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει. Πιθανόν δηλαδή μέχρι και τέλος της εβδομάδας να μην έχουμε κρεβάτια άδεια στην Αθήνα. Μόνο τα μικρότερα νοσοκομεία δεν είναι τόσο γεμάτα αυτή τη στιγμή, ενώ τα μεγάλα νοσοκομεία είναι γεμάτα. Και το Γενικό Κρατικό και ο “Ευαγγελισμός” και εμείς, έχουμε περισσότερους ασθενείς απ’ όσους είχαμε ποτέ σε όλη την πανδημία”.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter