Λάρισα: Προειδοποιούν γιατροί και νοσηλευτές – «Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω εσφαλμένου σχεδιασμού»

Λάρισα: Προειδοποιούν γιατροί και νοσηλευτές – «Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω εσφαλμένου σχεδιασμού»

«Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω εσφαλμένου σχεδιασμού και έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας» τονίζουν με επιστολή τους προς τον Διοικητη της 5ης ΥΠΕ γιατροί και νοσηλευτές της ΜΕΘ του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την Παρασκευή, η Λάρισα κατέγραψε 155 κρούσματα, ενώ σήμερα 105 νέα κρούσματα. Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί επιπλέον διαθέσιμο προσωπικό λένε μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στη ΜΕΘ που βρίσκονται ήδη σε πίεση και στα όρια εξουθένωσης.

«Από την έναρξη του κύματος πανδημίας συνολικά ήλθαν 6 ιατροί –συμπεριλαμβανομένων δυο συναδέλφων που μετακινήθηκαν από το τμήμα επειγόντων και έφυγαν 4. Ενώ τα κρεβάτια είναι 24, δηλαδή διπλάσια σε αριθμό. Οι απώλειες ιατρικού προσωπικού που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, είτε λόγω COVID-19 , είτε από άλλες παθολογίες καλύπτονται «εκ των ενόντων» κάνοντας επιπλέον εφημερίες-βάρδιες, που ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από το όριο που έχει τεθεί από την ευρωπαϊκή ένωση, αλλά έως πότε. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός υπηρετούντων ιατρών είναι ίδιος με το Νοέμβρη του 2019 και αναλογικά με τις κλίνες πολύ μικρότερος απ΄ ότι στο πρώτο κύμα πανδημίας ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ», τονίζουν οι γιατροί και νοσηλευτές της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας απευθυνόμενοι στο διοικητη΄της 5ης ΥΠΕ.

Παράλληλα τονίζουν ότι: «Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ενισχυθεί με μαθητευόμενους στη ΜΕΘ νοσηλευτές που ουσιαστικά κάνουν την πρακτική τους σε συνθήκες μάχης. Αυτό όμως δεν υποκαθιστά τις υψηλού επιπέδου νοσηλευτικές υπηρεσίες που απαιτούνται σε τμήμα ΜΕΘ. Ελπίζουμε τα παραπάνω να μην αποτυπωθούν σε κακή έκβαση των ασθενών ούτε εις βάρος της ασφάλειας του προσωπικού.Τονίζουμε λοιπόν ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες που οι κλίνες ΜΕΘ είναι πολύτιμες, ενώ στο μεταξύ αυξάνονται τα περιστατικά δε μας έχει γνωστοποιηθεί κάποιο σχέδιο που να εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του τμήματος δηλαδή:

1. Την νοσηλεία ασθενών που ήδη υπάρχουν στο τμήμα

2. Την πιθανή υποστήριξη νέων ασθενών

3. Την αντιμετώπιση της εξουθένωσης του προσωπικού ΚΑΙ εύλογα αναρωτιόμαστε αν οι αποφάσεις της 5ης ΥΠΕ είναι προϊόν ψυχραιμου σχεδιασμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Π.Ν Λάρισας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter