«Καμπανάκι« από Καπραβέλο: Αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα

«Καμπανάκι« από Καπραβέλο: Αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα

Την άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας το πρωί στο Open μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού ενώ το ιικό φορτίο των λυμάτων είναι αυτό που ανησυχεί κυρίως τους τους επιστήμονες.

O ίδιος ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας. «Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown και στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα» και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς αλλά και τον αριθμό ατόμων στις τάξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πως «πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» επισημαίνοντας ότι η «κατάσταση θα ξέφευγε 100%» αν δεν λάμβανε η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολική καραντίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter