Καμπανάκι από ΜΜΕ Μαρινάκη προς κυβέρνηση: «Αφήστε την επικοινωνία, στρωθείτε στη δουλειά»

Φωτογραφία αρχείου.

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν ρίξει όλο το βάρος στα επικοινωνιακά ζητήματα, διότι από ουσία και παραγωγή έργου, το κοντέρ είναι κολλημένο στο «μηδέν». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η κριτική για τις προσπάθειες περί εξασφάλισης της έξωθεν καλής μαρτυρίας, έχει αρχίσει να «ενοχλεί» και να σχολιάζεται ακόμη και από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

«Τρανό» παράδειγμα τα όσα αναφέρθηκαν στον «Βηματοδότη» του «Βήματος», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την επικοινωνιακή «θωράκιση» την οποία προσπαθούν να επιτύχουν τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης, όσο και επίδοξοι συνεχιστές τους. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η στήλη.

«Στην κυβέρνηση πολλοί είναι αυτοί που αγωνιούν για το έργο τους, αλλά και αρκετοί περι άλλων τυρβάζουν. Μαθαίνω ότι φροντίζουν πρωτίστως την επικοινωνιακή τους κάλυψη. Γι’ αυτό και προβαίνουν σε μαζικές προσλήψεις δημοσιογράφων. Μου μετέφεραν ότι ένας από τους φερέλπιδες υπουργούς έχει προσλάβει οκτώ δημοσιογράφους προκειμένου να προετοιμάσουν την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Με βεβαιώνουν δε ότι δεν είναι ο μόνος που ενεργεί με τον ίδιο τρόπο. Το δυστύχημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς εισήλθαν υποτίθεται στην πολιτική προκειμένου να βοηθήσουν στην ανόρθωση της χώρας και να ενισχύσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και έφθασαν επτά μήνες από τον διορισμό τους να εξαντλούνται σε προσλήψεις δημοσιογράφων για να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους ανέλιξη στο πεδίο της πολιτικής. Κρίμα…».

Έπειτα, έρχεται η αυστηρή προειδοποίηση από τη στήλη, η οποία αναδεικνύει και με το παραπάνω το φαινόμενο της «αυταρέσκειας» των στελεχών της κυβέρνησης και της προσπάθειάς τους να βγάλουν προς ψηφοφόρους και μη μία αρεστή εικόνα, καθώς από έργα... μηδέν εις το πηλίκον. Μία συμπεριφορά που... ενοχλεί ακόμη και τα ΜΜΕ τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ της τρέχουσας κυβέρνησης: «Πάντως οφείλω να τους προειδοποιήσω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της εξελισσόμενης αξιολόγησης, μετρούν και τη δημοσκοπική τους επίδοση στην κοινωνία. Ψάχνουν με άλλα λόγια τη δημοφιλία τους και κατά πόσο η κοινωνία τους αναγνωρίζει για το έργο και την κυβερνητική δραστηριότητά τους. Γιατί καλές οι στρατιές δημοσιογράφων και επικοινωνιολόγων, αλλά αν δεν υπάρχει πραγματικό αντικείμενο προβολής προκοπή δεν γίνεται. Γι’ αυτό ας έχουν τον νου τους κι ας στρωθούν στη δουλειά γιατί τα πολιτικά πλάνα-αεροπλάνα που καταρτίζουν απλώς θα καταπέσουν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.