«Καμπανάκι» από Παγώνη: Θα υπάρχουν κρούσματα και από την γρίπη και από τον κορονοϊό

«Καμπανάκι» από Παγώνη: Θα υπάρχουν κρούσματα και από την γρίπη και από τον κορονοϊό

Προβληματισμένη εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους στη διασκέδαση. Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Open, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έξαρση της γρίπης που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

«Μακάρι όλοι αυτοί που μπαίνουν στα μαγαζιά να είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα παράθυρο 10% ένας εμβολιασμένος να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει. Εύχομαι ότι θα πάει καλά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μετά από 19 μήνες ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει και έχει αποκτήσει και εμπειρία», ανέφερε ο Μ. Παγώνη.

«Έχουμε σταματήσει στο 59,7% ποσοστό εμβολιασμού. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Συγκεκριμένες ομάδες σε συγκεκριμένες πόλεις δεν εμβολιάζονται. Έχουμε χαλαρώσει αρκετά και δεύτερον αυτό που έχει σημασία – το 8% είναι αρνητές δεν ασχολούμαστε – αλλά οι υπόλοιποι φοβούνται, πρέπει να πάμε πόρτα – πόρτα με συνεργεία εμβολιασμού», ανέφερε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο έξαρσης της εποχικής γρίπης, ανέφερε ότι: «δεν έχουμε περιθώριο, έρχεται η γρίπη. Δεκέμβρη, Ιανουάριο, Φεβρουάριο που είναι η έξαρση της γρίπης δεν θα είναι οι συνθήκες όπως και πέρυσι, πέρυσι φορούσαμε όλοι μάσκες. Θα υπάρχουν κρούσματα και από την γρίπη και από τον κορονοϊό».

Παρελάσεις

Επίσης, αναφορικά με το εάν πρέπει να πραγματοποιηθούν παρελάσεις, η κ. Παγώνη σχολίασε ότι πως στις «κόκκινες»θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις στρατιωτικές: «Ναι, να γίνουν οι παρελάσεις, ξέρεις αν όλοι αυτοί που θα πάνε να δουν τα παιδιά τους είναι εμβολιασμένοι; Δεν μπορείς να πεις στον πατέρα και στη μάνα: δεν θα πας να δεις το παιδί σου. Μόνον στρατιωτικές παρελάσεις θα έπρεπε να γίνουν στις κόκκινες περιοχές».

Πρόσθεσε, μάλιστα: «Υπάρχουν νοσοκομεία στη Β Ελλάδα που έχουν πολύ πίεση, υπάρχουν κάποια κενά ένα ποσοστό. Οι θάνατοι συνεχίζουν διψήφιοι. Ένα πούλμαν θανάτου… οι παράμετροι παραμένουν γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter