«Καμπανάκι» από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αεροπορικά voucher

«Καμπανάκι» από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αεροπορικά voucher

Η Επιτροπή δίνει στη χώρα μας περιθώριο δύο μηνών ώστε να δώσει εξηγήσει σχετικά με την πολιτική των voucher όσον αφορά τα εισιτήρια αεροπορικών και πλωτών μεταφορών που ακυρώθηκαν λόγω Covid-19 

Η χώρα μας αλλά και η Ιταλία βρίσκονται στο «μάτι» της Κομισιόν καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής, παραβιάζουν τους κανόνες της Ένωσης σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών και δεν έχουν συμμορφωθεί σε αυτήν την γραμμή.

Το «καμπανάκι» από τις Βρυξέλλες «ηχεί» για τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί στις αεροπορικές και πλωτές μεταφορές. Για την Κομισιόν, ο επιβάτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίον θα αποζημιωθεί για προγραμματισμένο ταξίδι που ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού.

Ουσιαστικά, οι κανονισμοί της Ε.Ε δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής χρημάτων, αλλά και της προσφοράς κουπονιών, σε περίπτωση αποζημίωσης για την ακυρωθείσα πτήση. Ωστόσο μέχρι τώρα, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία προσέφεραν μόνο την επιλογή του voucher (κουπονιών), γεγονός που επισύρει ποινές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η Κομισιόν δίνει περιθώριο δύο μηνών στην Ελλάδα ώστε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και να «πειθαρχήσει». Διαφορετικά, όπως τονίζουν από τις Βρυξέλλες, μπορεί να αποστείλει γνώμη για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομισιόν εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter