«Καμπανάκι» από την Ένωση Γονέων Βύρωνα για την καταλληλότητα σχολικών κτιρίων

«Καμπανάκι» από την Ένωση Γονέων Βύρωνα για την καταλληλότητα σχολικών κτιρίων
Φωτογραφία αρχείου

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Γονέων Βύρωνα αναφορικά με την καταλληλότητα σχολικών κτιρίων στον δήμο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: Τις επόμενες δύο εβδομάδες τα 1ο και 6ο δημοτικά σχολεία της πόλης μας (μαζί και τμήματα των 2ου, 5ου, 8ου και 9ου νηπιαγωγείων που στεγάζονται στα κτίρια αυτά) καλούνται να περάσουν από δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, καθώς δεν «πέρασαν» τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Σύμφωνα με την από 12/02/2022 βαθμονόμηση του ΟΑΣΠ κατετάγησαν στην κατηγορία Α (υψηλή προτεραιότητα) και απαιτήθηκε για αυτά δευτεροβάθμιος έλεγχος, καθώς διαπιστώνεται: ύπαρξη σεισμογενους ρωγμής στην οροφή του Β ορόφου η οποία απαιτείται άμεση επισκευή με δομικά μέσα.

Όπως καταγγέλλουν :Για 14 μήνες, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα και δεν έχει κάνει τίποτα και συστηματικά φρόντισε να το αποκρύψει από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους σε αυτές τις σχολικές μονάδες ή τα συλλογικά τους όργανα.

Μετά την αποκάλυψη της Ένωσης- οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους – η απάντησή τους ήταν: «Ο Δήμος Βύρωνα συνεκτιμώντας τις καταγεγραμμένες εκτιμήσεις (στα δελτία Πρωτοβάθμιου Ελέγχου) των Μηχανικών που διενήργησαν τον Πρωτοβάθμιο Έλεγχο, την έλλειψη εναλλακτικών χώρων διδασκαλίας, τα επακόλουθα διασποράς ελλιπών πληροφοριών και αποτελεσμάτων, αλλά και ελλείψει σαφών κεντρικών οδηγιών για ενέργειες σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν προέβη σε ενημέρωση των εν λόγω Σχολείων και Συλλόγων Γονέων». Ντροπή!

Διεκδικούμε:
– Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ ουσιαστικοί έλεγχοι των παραπάνω σχολικών μονάδων από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια πριν ξαναμπούν τα παιδιά στις τάξεις.
– Έκτακτη χρηματοδότηση για ελέγχους όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – πιστοποιητικά καυστήρων και θέση αυτών – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).
– Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης του νέου σχολείου του 4ου δημοτικού Βύρωνα. Τέρμα πια η κοροϊδία με τις ελάχιστες λεπτομέρειες που πέντε ολόκληρα χρόνια απομένουν.
– Να ενσωματωθούν στα τεχνικά προγράμματα του δήμου, με κρατική χρηματοδότηση, οι κατασκευές νέων νηπιαγωγείων, προς αντικατάσταση των προκάτ ελαφριού τύπου που πριν 3 χρόνια ήρθαν και δεν λένε να φύγουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter