«Καμπανάκι» από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων λόγω κορονοϊού

«Καμπανάκι» από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων λόγω κορονοϊού

Πιο σημαντική από ποτέ χαρακτηρίζει το Διεθνές Ινστιτούτου Τύπου (IPI) εν μέσω πανδημίας την ελεύθερη ροή των ειδήσεων και των πληροφοριών.

Σε αυτό το πλαίσιο λανσάρει μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για την επιτήρηση των επιθέσεων κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν την πανδημία του Covid-19 αλλά και γενικά της ελευθερίας του Τύπου που όπως αναφέρει το IPI.

Υπό τον φόβο ότι αυταρχικές κυβερνήσεις θα πατήσουν πάνω στην κρίση που διανυούμε ώστε να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την ελευθερία του Τύπου, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου που βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση, αποφάσισε τη δημιουργία της νέας αυτής ιστοσελίδας.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, η ελεύθερη ροή ειδήσεων και πληροφοριών είναι πιο σημαντική από ποτέ”, δηλώνει ο Ravi R. Prasad, Director of Advocacy του IPI.

«Τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες στο κοινό και εξασφαλίζουν ανοικτό διάλογο σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του ιού. Επιπλέον, υπάρχει ο έντονος κίνδυνος ότι οι κυβερνήσεις με αυταρχισμό θα χρησιμοποιήσουν την παρούσα κατάσταση ως πρόσχημα για να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου πολύ πέρα από την τρέχουσα κρίση», προσθέτει ο Prasad ενώ επισημαίνει: «Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου, όχι ανεξάρτητα από την πανδημία, αλλά εξαιτίας της».

«Το IPI καλεί όλα τα κράτη να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και την ελεύθερη ροή ειδήσεων και πληροφοριών», καταλήγει.

Μπορείτε να βρείτε το site εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter