«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Προσοχή τις επόμενες ώρες»

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Προσοχή τις επόμενες ώρες»

Η κακοκαιρία ήρθε για να μείνει. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή των πολιτών για έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος τονίζει ότι άστατος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και αρκετά μποφόρ στα πελάγη.

Όπως αναφέρει στην Πελοπόννησο και τη Στερεά οι βροχοπτώσεις που θα σημειώνονται τουλάχιστον μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ακόμα και σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να έχουν ως αποτέλεσμα το απότομο λιώσιμο του χιονιού και στη συνέχεια στην απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«ΠΡΟΣΟΧΗ, την Παρασκευή και το Σάββατο στις κατά τόπους έντονες βροχές που αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της Πελοποννησου, της βόρειας και ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην Πελοπόννησο και τη Στερεα οι βροχοπτώσεις που θα σημειώνονται τουλάχιστον μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ακόμα και σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να έχουν ως αποτέλεσμα το απότομο λιώσιμο του χιονιού και στη συνέχεια στην απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών!».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και ευρέως στα θαλάσσια – Παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κατά τόπους πυκνές στα Κεντρικά και νότια), της Ευβοίας και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα Κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα Υπόλοιπα από βόρειες με την ιδία ένταση και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter