«Καμπανάκι» και από Παγώνη για τη «Νόσο Χ»: «Πιστεύουν πως θα είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid» (Video)

«Καμπανάκι» και από Παγώνη για τη «Νόσο Χ»: «Πιστεύουν πως θα είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid» (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Τον κώδωνα της… επαγρύπνησης έκρουσε η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Δευτέρας καθώς, αναφερόμενη στην ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τόνισε πως η «Νόσος X», ενδέχεται να είναι πιο θανατηφόρα από την Covid. Χαρακτηριστικά, επισήμανε ότι «πιστεύουν (σ.σ. ο ΠΟΥ) ότι θα είναι 50-70% θανατηφόρος. Ο Covid κατά την εισήγηση του ΠΟΥ θεωρείται μία ήπια νόσος συγκριτικά με αυτή που θα έρθει».

Όπως εξήγησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος σε συνέδριο στη Γενεύη θα ενημερώσει όλες τις χώρες τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα «για μία καινούρια νόσο, η οποία θα κάνει πανδημία απ’ότι λέγεται και η οποία θα είναι πιο θανατηφόρος από τον Covid».

«Γι’ αυτό είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τις χώρες, τα νοσοκομεία. Να ετοιμαστούν όσον αφορά το προσωπικό. Γιατί εκτός από προσωπικό χρειάζεται και εξοπλισμό το κάθε νοσοκομείο. Θα είναι προφανώς κάποιος ιός που μπορεί να προέρχεται από άγρια ζώα ή οικόσιτα. Που θα μεταδοθεί στους ανθρώπους και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Γιατί πιστεύουν ότι θα είναι 50-70% θανατηφόρος. Ο Covid κατά την εισήγηση του ΠΟΥ θεωρείται μία ήπια νόσος συγκριτικά με αυτή που θα έρθει. Δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται μία ενημέρωση, όπως σωστά την κάνουν».

«Κάποιος ιός που θα είναι περισσότερο θανατηφόρος. Αυτά είναι τα στοιχεία έως τώρα», συμπλήρωσε.

Επισήμανε επίσης: «Ασθενείς δεν υπάρχουν. Πιστεύουν ότι όπως προετοίμασαν το 2018 για τον Covid, χωρίς να ξέρουν ακριβώς πώς θα εξελιχθεί, το ίδιο πρέπει να προετοιμάσουν τον κόσμο και τώρα. Μπορεί να παρουσιαστεί άμεσα ή μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οφείλουν όμως ως ΠΟΥ να ενημερώσουν τις χώρες. Δεν είναι κακό. Και δε χρειάζεται κανένας πανικός. Να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter