«Καμπανάκι κινδύνου» από Σόρος: Η ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης μπορεί να φέρει νέα μεγάλη κρίση

«Καμπανάκι κινδύνου» από Σόρος: Η ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης μπορεί να φέρει νέα μεγάλη κρίση

Το διευρυνόμενο ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και η άνοδος του λαϊκισμού και η προσφυγική κρίση σημαίνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, δήλωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.

«Αν κοιτάξουμε μπροστά, αντιμετωπίζουμε τώρα τον τερματισμό της συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και την καταστροφή της διατλαντικής συμμαχίας», δήλωσε ο Σόρος σε ομιλία του στο Παρίσι.

Αυτά θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην ευρωπαϊκή οικονομία και θα προκαλέσουν περαιτέρω εξαρθρώσεις, δήλωσε επικαλούμενος ως προειδοποιητικές ενδείξεις την ισχύ του δολαρίου και τη φυγή από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

«Μπορεί να κατευθυνόμαστε προς άλλη μια μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση», δήλωσε ο Σόρος προσθέτοντας πως η ΕΕ θα πρέπει να εγκαινιάσει για την Αφρική ένα Σχέδιο Μάρσαλ 30 δισεκατομμυρίων τον χρόνο ώστε να ανακουφίσει την πίεση που δέχεται από τη μετανάστευση.

«Δεν είναι πλέον σχήμα λόγου το να πει κανείς ότι η Ευρώπη διατρέχει υπαρξιακό κίνδυνο· είναι η σκληρή πραγματικότητα», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter