Καμπανάκι κινδύνου για τα νοσοκομεία της Αττικής: Δύσκολα θα ανταποκριθούν στη νέα πίεση

Καμπανάκι κινδύνου για τα νοσοκομεία της Αττικής: Δύσκολα θα ανταποκριθούν στη νέα πίεση

«Μαύρα» είναι τα στοιχεία όσον αφορά τα στοιχεία εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω covid, αφού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, απαιτώντας έστω και την ύστατη στιγμή νέα μέτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,  το 13%-15% των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Παπανικολάου νοσήλευσε το έτος 2020, 1650 περιστατικά κορονοϊού και εξ αυτών στις ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν 226 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά προκύπτει ότι στα νοσοκομεία της Αττικής με πάνω από 150 εισαγωγές κάθε ημέρα θα χρειασθούν πάνω από 20 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα βαριά περιστατικά.

Ακόμη και εάν το ποσοστό μειωθεί λόγω των εμβολιασμών των ηλικιωμένων οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν φθάνουν.

Αναγκαία η επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για να μην φτάσουμε στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης όπου χάθηκαν βαριά ασθενείς κατά τα πρώτα 24ωρα από την εισαγωγή τους χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ εκτιμάται πως είναι αναγκαία η επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ

Σημειώνεται πως η λειτουργία ως ΜΕΘ, των αιθουσών ανάνηψης και άλλων αιθουσών και μονάδων δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας και από πλευράς εξοπλισμού και από πλευράς εξιδανικευμένου προσωπικού.

Η κατάσταση των νοσοκομείων σήμερα

  • Γεμάτες ΜΕΘ έχουν στα νοσοκομεία:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΚΑΤ, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, ΕΛΠΙΣ, ΝΙΜΙΤΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ……

  • Ελάχιστες κενές ΜΕΘ:

ΣΩΤΗΡΙΑ – 6 κενές

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ & ΕΡΥΘΡΟΣ από μία κενή.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ – 7 κενές.

ΑΤΤΙΚΟ – 6 κενές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter