«Καμπανάκι» Λινού για σχολεία: Το self test κρατάει κάποιον ασφαλή για 7-8 ώρες (Video)

«Καμπανάκι» Λινού για σχολεία: Το self test κρατάει κάποιον ασφαλή για 7-8 ώρες (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Αθηνά Λινού αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, ένα self test κρατάει κάποιον «ασφαλή για 7-8 ώρες», κάτι που σημαίνει πως αν ένα παιδί βγήκε θετικό την Τρίτη, ίσως να ήταν θετικό και τη Δευτέρα όταν είχε παρακολουθήσει μάθημα στην τάξη καθώς είχε πάει με self test από την Κυριακή…

«Αν κάνω σήμερα ένα τεστ σήμερα και είναι είναι αρνητικό, και δεν είναι λάθος, αυτό με κρατάει ασφαλή 7-8 ώρες. Μετά από 8 ώρες μπορεί να θετικοποιηθεί», είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση για τα σχολεία. Υπενθυμίζεται πως κατά το άνοιγμα των σχολείων, καταγράφηκαν 25.000 θετικά τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ήταν περίπου 15.500 ενώ την Τρίτη ήταν 10.000.

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να συνεχιστεί η διασπορά του ιού παρά τον αυξημένο αριθμό self test, απάντησε: «Βεβαιότατα» και συνέχισε λέγοντας: «Είναι μία δυναμική κατάσταση. Όντως, ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με το σύνολο των μαθητών είναι μικρός, το ποσοστό θετικότητας είναι κοντά στο 1%-2%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα έχουμε τον ίδιο αριθμό ή και περισσότερα κρούσματα γιατί η διασπορά εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή και από τις συνθήκες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter