«Καμπανάκι» ΠΟΥ για έξαρση κορονοϊού και πολιομυελίτιδας στην Ουκρανία

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για έξαρση κορονοϊού και πολιομυελίτιδας στην Ουκρανία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει η έξαρση της COVID-19 στην Ουκρανία να κορυφωθεί τον Οκτώβριο, οδηγώντας πιθανόν τα νοσοκομεία κοντά στα όρια των δυνατοτήτων τους, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Τώρα βλέπουμε αύξηση στα κρούσματα COVID-19 στην Ουκρανία. Προβλέπουμε ότι η μετάδοση αυτή μπορεί να κορυφωθεί στις αρχές Οκτωβρίου και τα νοσοκομεία μπορεί να πλησιάσουν το όριο των δυνατοτήτων τους», δήλωσε ο Γκεμπρεγεσούς σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, που έγινε στο Τελ Αβίβ.

«Προβλέπονται ελλείψεις σε οξυγόνο διότι μεγάλες πηγές τροφοδοσίας είναι σε κατεχόμενα τμήματα της χώρας», δήλωσε.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο επηρέασε σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη, με τον ΠΟΥ να επιβεβαιώνει πάνω από 500 επιθέσεις σε υποδομές υγείας στη χώρα, που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων. Ο Γκεμπρεγεσούς δήλωσε επίσης ότι λόγω του πολέμου μπορεί να αυξηθεί η εξάπλωση της πολιομυελίτιδας.

«Ανησυχούμε τόσο βαθιά για την πιθανότητα διεθνούς εξάπλωσης της πολιομυελίτιδας λόγω των κενών στην κάλυψη ανοσίας και της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού που συνδέεται με τον πόλεμο», δήλωσε.

Η Ουκρανία έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για την COVID και την πολιομυελίτιδα, μια μολυσματική ασθένεια που επηρεάζει κυρίως παιδιά και μπορεί να προκαλέσει παράλυση και σε σπάνιες περιπτώσεις θάνατο. Το 2021 στην Ουκρανία αναφέρθηκαν δύο περιστατικά πολιομυελίτιδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter