«Καμπανάκι» του ΟΗΕ σε Νετανιάχου: Ολέθρια προοπτική οι εξαγγελίες του

«Καμπανάκι» του ΟΗΕ σε Νετανιάχου: Ολέθρια προοπτική οι εξαγγελίες του

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά της μερικής προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, της νέας προεκλογικής υπόσχεσης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τα Ηνωμένα Έθνη να μιλούν για μια «καταστροφική προοπτική».

«Μια τέτοια προοπτική θα ήταν καταστροφική για τη δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, για την περιφερειακή ειρήνη και για την ίδια την ουσία της λύσης των δύο κρατών», Ισραήλ και Παλαιστίνης, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουτζαριτς, μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη στην περίπτωση που επανεκλεγεί στις ισραηλινές κοινοβουλευτικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

«Οποιαδήποτε απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει τους νόμους του, τη δικαιοδοσία και την διακυβέρνηση του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν θα είχε καμία διεθνή νομική ουσία», πρόσθεσε ο Ντουτζαριτς.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι σαφής: Οι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν την ειρηνευτική διαδικασία».

Σφοδρή επίθεση από Άγκυρα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις «παράνομες, αθέμιτες και επιθετικές» προεκλογικές του δεσμεύσεις, λέγοντας ότι αποτελούν μέρος ενός «ρατσιστικού κράτους απαρτχάιντ».

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Η προεκλογική υπόσχεση του (Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου, που προσφέρει κάθε είδους παράνομα, αθέμιτα και επιθετικά μηνύματα πριν τις εκλογές, είναι μέρος ενός ρατσιστικού κράτους απαρτχάιντ», είπε με tweet του στα αγγλικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«(Η Τουρκία) θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Παλαιστίνιων αδερφών μας μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter