«Καμπανάκι» Τζανάκη για συνύπαρξη κορονοϊού, γρίπης και ιού RSV – «Ανεκπαίδευτο το ανοσοποιητικό» (Video)

«Καμπανάκι» Τζανάκη για συνύπαρξη κορονοϊού, γρίπης και ιού RSV – «Ανεκπαίδευτο το ανοσοποιητικό» (Video)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για την ταυτόχρονη παρουσία των μεταλλάξεων του Covid-19, του ιού της γρίπης αλλά και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV ενόψει χειμώνα.

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης παρομοίασε την κατάσταση με την αντίστοιχη ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία «έρχεται από διακοπές, ξεκινά προπονήσεις αλλά δεν… βλέπεται στους αγώνες», αναφερόμενος στο γεγονός πως η χρήση μάσκας τα τελευταία δύο χρόνια έχει μειώσει τις αντοχές του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ως εκ τούτου οι ιοί θα το βρουν… ανεκπαίδευτο.

Ο καθηγητής έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καλώντας να κάνουν το συντομότερο τόσο την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όσο και αυτού της γρίπης.

«Για γρίπη και κορονοϊό κάνουμε εμβολιασμό, για τον RSV δυστυχώς δεν έχουμε εμβόλιο, μόνο η μάσκα μας σώζει» ανέφερε ο καθηγητής. «Όλοι όσοι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να εμβολιαστούμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου», σημειώνοντας ότι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού, γεγονός επικίνδυνο για παιδιά κάτω των πέντε ετών, αλλά και υπέργηρους.

«Όλοι μας έχουμε περάσει RSV ως παιδιά. Μπορεί να εξελιχθεί σε αναπνευστικά ανεπάρκεια σε όσους έχουν συννοσηρότητες και άλλα προβλήματα υγείας. Είναι μια λοίμωξη που την ξέραμε και την ξέρουμε, τα παιδιά την περνάνε κάθε χρόνο» επισήμανε ο Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρησιμοποιείται λανθασμένα ο όρος «τριδημία», διότι είναι καθαρά ατρικός καρδιολογικός όρος που αναφέρεται σε αρρυθμίες. «Κάκιστα χρησιμοποιείται για να πούμε ότι έχουμε τριπλή πανδημία, είναι άκυρος ο όρος», ξεκαθάρισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter