«Καμπανάκι» Χουντή για τις εξορύξεις στην Ήπειρο – «Θα ισοπεδώσουν εκατοντάδες στρέμματα δάσους»

«Καμπανάκι» Χουντή για τις εξορύξεις στην Ήπειρο – «Θα ισοπεδώσουν εκατοντάδες στρέμματα δάσους»

Για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από τις εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων σε προστατευόμενες περιοχές της Ηπείρου ζήτησε να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, στην ερώτησή του, αφού σημειώνει ότι «το 2017 η ανάδοχος ισπανική εταιρεία “Repsol” ανακοίνωσε τη διεξαγωγή γεωφυσικών ερευνών στην περιοχή, συνολικής έκτασης 4200 km2» τονίζει πως «η έναρξη των εργασιών έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής, αφού για την έρευνα απαιτείται η αποψίλωση εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, διάνοιξη ζωνών μήκους 575,5 km, η διάτρηση περίπου 11.500 ερευνητικών γεωτρήσεων και η οικοδόμηση 219 ελικοδρομίων».

Επιπλέον, ο κ. Χουντής επισημαίνει ότι «θα πληγεί η ήδη επιβαρυμένη περιοχή του ποταμού Καλαμά, στην οποία εκβάλουν υγρά απόβλητα από τις Βιομηχανικές Μονάδες των Ιωαννίνων» και ζητά «να πληροφορηθεί αν έχει τηρηθεί η Σύμβαση του Άαρχους που προβλέπει το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών καθώς και της συμμέτοχης τους στη λήψη αποφάσεων και να εκτιμηθεί αν είναι συμβατή και υπό ποιες προϋποθέσεις, η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί NATURA 2000».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter