«Καμπανάκια» από Σαρηγιάννη για 3.500 κρούσματα το Δεκαπενταύγουστο – Διπλασιασμό κάθε βδομάδα προβλέπει ο Παυλάκης (Video)

«Καμπανάκια» από Σαρηγιάννη για 3.500 κρούσματα το Δεκαπενταύγουστο – Διπλασιασμό κάθε βδομάδα προβλέπει ο Παυλάκης (Video)

«Έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού προβλέπουν τα μοντέλα του καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανάφερε ότι υπολογίζονται σε 2600 τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη Ιουλίου ενώ το Δεκαπενταύγουστο οι προβλέψεις που βασίζονται στην ανάλυση των λυμάτων αναμένεται να φτάσουν στα 3500 κρούσματα ημερησίως.

«Αυτό που βλέπουμε οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και ίσως και στην υπερβολική διασκέδαση», δήλωσε εξηγώντας ότι προς το παρόν μόνο το 10- 15% των κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Δέλτα. «Η Δέλτα θα κυριαρχήσει τέλος Ιουλίου γι’ αυτό είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε τώρα», τόνισε και ερωτηθείς για το μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε, παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, επίσης στον ΑΝΤ1 ότι, «προφανέστατα η λύση είναι ο γρήγορος εμβολιασμός».

«Οι εκλογές κερδίζονται πόρτα- πόρτα. Κάπως έτσι πρέπει να πείσουμε για τον εμβολιασμό κι αυτό χρειάζεται κινητοποίηση όλων, με τη συμμετοχή των Δήμων, της Εκκλησίας, όλων», συμπλήρωσε σχετικά και τόνισε: «Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη διασπορά νωρίτερα. Να μπορούμε να καταλάβουμε για ποια διασπορά πρόκειται και να πάμε σε στοχευμένη επιτήρηση».

Ακόμα, εκτιμά ότι για την ανακοπή του κύματος πρέπει να γίνονται «υποχρεωτικά self test σε όλους τους εργαζόμενους και συστάσεις σε αυτούς που δεν είναι υποχρεωμένοι» να τα κάνουν.

Επίσης, «να διευκολυνθούν όλοι να εμβολιαζόμαστε στον τόπο που βρισκόμαστε. Να γίνει ο εμβολιασμός όσο πιο εύκολος γίνεται».

«Αν ληφθούν μέτρα θα πρέπει να είναι σοβαρά και να τηρηθούν», είπε και πρότεινε «μάσκα παντού και απαγόρευση της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους».

Παυλάκης: Ώς έχουν τα πράγματα τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα

Από την πλευρά του, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «αν αφεθούν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα μια – δυο μέρες πριν, μια – δυο μέρες μετά».

Προειδοποίησε, επίσης, για το τείχος ανοσίας ότι «βλέπω ένα σκληρό πυρήνα 20% που δεν θα εμβολιαστεί ποτέ, τουλάχιστον 20%, αν βάλετε και τα παιδιά στα 15% έχετε ένα 35% της κοινωνίας που δεν πρόκειται πότε… χρειάζεται τουλάχιστον 80% προστασία και πολύ παραπάνω».  

Όπως είπε, το στέλεχος Δέλτα μεταδίδεται πολύ ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος υπήρχε μέχρι τώρα, κι αυτό το κάνει σχεδόν ανίκητο. Δεν μπορεί να σταματήσει.

«Σχεδόν όλα τα εμβόλια που έχουμε από καταβολής κόσμου δεν αντιμετωπίζουν τη μόλυνση αντιμετωπίζουν την ασθένεια» είπε ο κ. Παυλάκης.

«Κάντε το εμβόλιο… Οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο από το γενικό πληθυσμό, δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο έχει δοθεί σε χιλιάδες χιλιάδων εγκύους σε όλα τα στάδια της κύησης δεν έχει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο γιατρός.

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις με αυτό τον ιό, χωρίς όλα τα δεδομένα με την εμπειρία και τα μάτια μας όχι να κοιτάμε τι λένε τα κιτάπια… Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με 40% εμβολιασμένους άνθρωποι που τη γλιτώσανε στα περασμένα κύματα “θα την πάθουν τώρα”, θα υπάρχουν πολλοί θάνατοι θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα» κατέληξε.

Πηγές: ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter