«Καμπανάκια» από τους ειδικούς: Επικράτηση μετάλλαξης Δ μέχρι τέλη Αυγούστου – Θα πάμε στα 1.000 κρούσματα

«Καμπανάκια» από τους ειδικούς: Επικράτηση μετάλλαξης Δ μέχρι τέλη Αυγούστου – Θα πάμε στα 1.000 κρούσματα

«Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού», τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα που εκτίμησε πως τα επικαιροποιημένα μοντέλα δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει έως το τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τα 1000, εκτίμησε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού.

Επίσης, στάθηκε στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο στη φαρέτρα». Εντούτοις δεν θα είναι αρκετό καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως θα δούμε ημερήσια κρούσματα να αγγίζουν τα 1000 και πάλι εντούτοις το σημαντικό είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, πράγμα που δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί εάν δεν κάναμε κάτι για αυτό.

Tα λεγόμενα του καθηγητή Σαρηγιάννη επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Σουρβίνος, επίσης στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβούν παράλληλες δράσεις με πρώτη και κύρια την εμβολιαστική μετάλλαξη η οποία και θα πρέπει να επιταχυνθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter