«Καμπανάκια» από τους ειδικούς: Υποχρεωτικό self test για όλους τους εργαζόμενους λέει ο Σαρηγιάννης

«Καμπανάκια» από τους ειδικούς: Υποχρεωτικό self test για όλους τους εργαζόμενους λέει ο Σαρηγιάννης

Την ανησυχία τους δεν μπορούν να κρύψουν οι ειδικοί αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο.

Υποχρεωτικό self test για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και μη, πρότεινε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  υποστήριξε πως για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των self test θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Την ίδια στιγμή, βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60.

Υπογράμμισε δε ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Προειδοποίηση Τζανάκη: Έως 2.500 νεκροί από κορονοϊό μέχρι το τέλος του έτους

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία ακόμα φορά ο Νίκος Τζανάκης αναφορικά με το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2,5 χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» ανέφερε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Ακόμα, στάθηκε στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις παρελάσεις υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter