«Καμπανάκια» Τζανάκη για «δύσκολο χειμώνα» – Καπραβέλος για «Παπανικολάου»: Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας

«Καμπανάκια» Τζανάκη για «δύσκολο χειμώνα» – Καπραβέλος για «Παπανικολάου»: Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας

Δύσκολο χειμώνα προέβλεψαν ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε πως στην εφημερία της Πέμπτης στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά» και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» και σημείωσε πως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως παρόλο που οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.

Εν συνεχεία, εκτίμησε πως το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορονοϊο, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter