Καμπούλ: Έκρηξη σε τζαμί με νεκρούς και τραυματίες

Καμπούλ: Έκρηξη σε τζαμί με νεκρούς και τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη έπληξε τζαμί στη δυτική Καμπούλ κατά τη διάρκεια προσευχών, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα άτομα και τραυματίζοντας περίπου είκοσι, σύμφωνα με το aljajeera. Πρόκειται για την τελευταία από τις επιθέσεις σε Αφγανικούς τόπους λατρείας και πολιτικούς στόχους κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Μπεσμουλάχ Χαμπίμπ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο τζαμί Khalifa Aga Gul Jan στη δυτική Καμπούλ περίπου στις δύο το μεσημέρι (τοπική ώρα) την στιγμή που εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για προσευχές την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού και ενώ το τζαμί ήταν γεμάτο. Στο σημείο κατέφθασαν ασθενοφόρα.

Δεκάδες Αφγανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε εκρήξεις, για μερικές από τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο ISIS.

Διεθνείς αξιωματούχοι και αναλυτές αναφέρουν ότι ο κίνδυνος επανεμφάνισης των επιθέσεων παραμένει.

Βόμβες εξερράγησαν σε δυο επιβατικά φορτηγά που μετέφεραν Σιίτες Μουσουλμάνους στη βόρεια πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα. Ενώ μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε σουνιτικό τέμενος κατά τη διάρκεια προσευχής την Παρασκευή στην πόλη Κουντούζ, σκοτώνοντας 33 ανθρώπους.

Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα την Παρασκευή, την Ισλαμική ιερή ημέρα – την τελευταία του μήνα του Ραμαζανιού, κατά τη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι νηστεύουν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου και πριν από τη θρησκευτική εορτή του Eid την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter