Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με 4 νεκρούς και 90 τραυματίες

Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με 4 νεκρούς και 90 τραυματίες

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κοντά σε έναν αυστηρά φρουρούμενο τομέα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 90 και πλέον.

Η επίθεση είχε στόχο τον τομέα Green Village, όπου έχουν την έδρα τους πολλές ξένες εταιρείες και ανθρωπιστικές οργανώσεις, στο ανατολικό τμήμα της Καμπούλ.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης, δήλωσε ότι οι μαχητές της έκαναν αυτή την επίθεση, ενώ υποστήριξε ότι σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες ξένους και αφγανούς φρουρούς του τομέα.

Στην επίθεση συμμετείχαν πέντε μαχητές, συμπεριλαμβανομένου του καμικάζι που οδηγούσε το αυτοκίνητο-βόμβα, πάντα κατά τον Μουτζάχιντ.

Οι Ταλιμπάν δημοσιοποιούν συχνά υπερβολικούς απολογισμούς θυμάτων των επιθέσεών τους εναντίον των δυνάμεων της αφγανικής κυβέρνησης και των ξένων στρατευμάτων.

Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν, κάνει περιοδεία στην περιοχή στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ένας πόλεμος η αμερικανική εμπλοκή στον οποίο διαρκεί πάνω από 17 χρόνια.

Αλλά οι εχθροπραξίες δεν κοπάζουν στο Αφγανιστάν, παρότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες φέρονται να έχουν ενταθεί.

Οι Ταλιμπάν και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις εξαπολύουν επιθέσεις σχεδόν καθημερινά, στοχοθετώντας κυρίως άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Είναι όμως οι άμαχοι στο Αφγανιστάν εκείνοι που πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα στη σύρραξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter