Καναδάς: Δύο γιγαντιαία πάντα θα επιστραφούν στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Καναδάς: Δύο γιγαντιαία πάντα θα επιστραφούν στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι έκανε γνωστό σήμερα ότι θα στείλει πίσω στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα που του είχε «δανείσει» το Πεκίνο επειδή, λόγω της πανδημίας, αδυνατεί πλέον να αγοράζει μπαμπού για να τα ταΐζει.

«Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση αλλά η υγεία και η ευημερία των ζώων που αγαπάμε και προστατεύουμε αποτελεί πάντα προτεραιότητα», εξήγησε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, ο Κλίμεντ Λάνθιερ.

Τα γιγαντιαία πάντα τρέφονται κατά 99% με μπαμπού και το κάθε ενήλικο χρειάζεται περίπου 40 κιλά την ημέρα.

Ο ζωολογικός κήπος όπου φιλοξενούνται η Ερ Σουν και ο Ντα Μάο δυσκολευόταν να αγοράσει φρέσκο μπαμπού γιατί μειώθηκαν οι εμπορικές πτήσεις μεταξύ Κίνας και Καναδά κι ενώ και οι άλλοι προμηθευτές του καθυστερούσαν να στείλουν τροφή.

Τα δύο πάντα έφτασαν στον Καναδά το 2013 και την εποχή εκείνη τα είχαν υποδεχθεί ο τότε πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του Λόρεν. Η Κίνα τα δάνεισε στον Καναδά για 10 χρόνια, σε μια χειρονομία συμβολική των καλών σχέσεων των δύο χωρών.

Τα δύο ζώα έμειναν για πολλά χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο, όπου η Ερ Σουν γέννησε το 2015 δίδυμα, για πρώτη φορά στον Καναδά. Στη συνέχεια η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter