Καναδάς: Ένας νεκρός – Αγνοείται 2χρονη από τις καταστροφικές πλημμύρες

Καναδάς: Ένας νεκρός – Αγνοείται 2χρονη από τις καταστροφικές πλημμύρες

H αστυνομία του Κεμπέκ συνεχίζει σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός νηπίου, ενός κοριτσιού 2 ετών, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός υπερχειλισμένου ποταμού στο Κεμπέκ, ενώ γνωστοποίησε ότι η σορός του πατριού της έχει ήδη ανασυρθεί. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται στις πλημμύρες που έχουν σαρώσει την επαρχία του Κεμπέκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο ενημέρωσης εκτάκτων περιστατικών Urgence Quebec.

Η πόλη του Μόντρεαλ παρέτεινε σήμερα το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχουν τεθεί και άλλες 9 κοινότητες. Συνολικά, 171 περιοχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ποταμός Σεν Λοράν και πολλά άλλα ποτάμια υπερχείλισαν από την περιοχή της λίμνης του Οντάριο (κεντρικός Καναδάς) έως τα ανατολικά της επαρχίας του Κεμπέκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3.000 κατοικίες ή δημόσια κτίρια να καταστραφούν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 1.650 στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς και έχουν σταλεί 250.000 σακιά με άμμο για να αναχαιτίσουν τους χειμάρρους λάσπης.

Το θύμα, η σύζυγός του και η 2χρονη κόρη τους παρασύρθηκαν, αφού το όχημά τους έπειτα από έναν απότομο ελιγμό έπεσε στον ποταμό Σεντ Αν, στην επαρχία Γκασπέ, την Κυριακή το βράδυ. Η γυναίκα επέζησε, αφού κατάφερε να ανέβει σε ένα κλαδί.

Η αστυνομία ανέσυρε τη σορό του άνδρα από τα νερά αργά χθες. Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και δύτες, που ωστόσο δεν έχουν προς το παρόν καταφέρει να επιχειρήσουν στα ορμητικά νερά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter