Καναδάς: Ένοχος κρίθηκε ένας νεαρός που παρέσυρε με ένα φορτηγάκι πλήθος πεζών, σκοτώνοντας 10 από αυτούς

Καναδάς: Ένοχος κρίθηκε ένας νεαρός που παρέσυρε με ένα φορτηγάκι πλήθος πεζών, σκοτώνοντας 10 από αυτούς

Ένοχος και για τις 26 κατηγορίες που του αποδίδονταν κρίθηκε σήμερα από καναδικό δικαστήριο ένας άνδρας που το 2018 παρέσυρε με νοικιασμένο φορτηγάκι ένα πλήθος ανθρώπων στο Τορόντο, σκοτώνοντας 10 από αυτούς.

Ο Άλεκ Μινασιάν, 28 ετών, είπε στην αστυνομία ότι ήθελε να «τιμωρήσει» την κοινωνία επειδή έμεινε «ακουσίως εργένης», καθώς πίστευε ότι οι γυναίκες δεν τον θέλουν.

Οι δικηγόροι του δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι η διαταραχή από την οποία πάσχει και η οποία εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού, τον καθιστά ανίκανο να διακρίνει μεταξύ του σωστού και του λάθους, είπε η δικαστής Αν Μολόι ανακοινώνοντας την ετυμηγορία. Η δίκη διεξήχθη διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας και η απόφαση ανακοινώθηκε ζωντανά μέσω του YouTube.

Η Μολόι αναφερόταν στον κατηγορούμενο με το προσωνύμιο «Τζον Ντο» (σ.σ. είναι το όνομα που δίνεται στις αρχές στα άτομα αγνώστου ταυτότητας), επειδή, όπως εξήγησε, η υπόθεση αυτή έκανε γνωστό τον Μινασιάν, όπως επιθυμούσε. Πρόσθεσε ότι «σκεφτόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα» να διαπράξει το έγκλημα και δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια ή συμπόνοια για τους 26 ανθρώπους που παρέσυρε.

Το βασικό ερώτημα στη δίκη δεν ήταν αν ο Μινασιάν χρησιμοποίησε το φορτηγάκι για να σκοτώσει ανθρώπους, αλλά η διανοητική του κατάσταση εκείνη την εποχή. Μολονότι ο δικηγόρος του υποστήριζε ότι δεν γνώριζε ότι έκανε κάτι κακό, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι κατανοούσε πολύ καλά ότι η κοινωνία θεωρούσε λανθασμένη την πράξη του αλλά παρ’ όλα αυτά προχώρησε στη διάπραξη της επίθεσης.

Ο Μινασιάν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή έκτισης τα 25 χρόνια. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter