Καναδάς: Έξι οι νεκροί στην επίθεση κατά τεμένους στο Κεμπέκ (Video)

Καναδάς: Έξι οι νεκροί στην επίθεση κατά τεμένους στο Κεμπέκ (Video)

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε τέμενος, στην πόλη του Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής. Μάρτυρας κατέθεσε ότι τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 8:00 μ.μ. (τοπική ώρα – 3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα Δευτέρα).

Η αστυνομία θεωρεί την επίθεση τρομοκρατική πράξη, ενώ έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, καθώς η έρευνα μόλις άρχισε. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δηλώνουν ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο της αστυνομίας. Νωρίτερα πάντως, ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από τρεις ένοπλοι επιτέθηκαν κατά των 40 ανθρώπων που βρίσκονταν στο Κέντρο Ισλαμικής Κουλτούρας του Κεμπέκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, αλλά και του προέδρου του τεμένους στο πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό μπήκαν στο τέμενος μετά την επίθεση. «Τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων», χαρακτήρισε την επίθεση και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε με ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

«Τρομοκρατική πράξη» χαρακτήρισε την επίθεση και ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ. Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, ενώ το κτήριο έχει εκκενωθεί.

https://www.rt.com/news/375554-quebec-city-mosque-shooting/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter