Καναδάς: Ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει» τις ΗΠΑ – «Πολύ υψηλής επικινδυνότητας» η ποιότητα του αέρα (Photos)

Καναδάς: Ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει» τις ΗΠΑ – «Πολύ υψηλής επικινδυνότητας» η ποιότητα του αέρα (Photos)

«Πνιγμένοι» από την πορτοκαλί ομίχλη εξαιτίας των καπνών από τις πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στον Καναδά είναι οι κάτοικοι των περιοχών των βορειανατολικών ΗΠΑ το πρωί της Τετάρτης.

Μεγάλο μέρος του καπνού προέρχεται από το Κεμπέκ, όπου καίνε τουλάχιστον 160 φωτιές. Η υπηρεσία Environment Canada εξέδωσε την ισχυρότερη προειδοποίηση για την Οτάβα, θεωρώντας την ποιότητα του αέρα στην καναδική πρωτεύουσα «πολύ υψηλής επικινδυνότητας» για την υγεία των ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία τους.

Η Νέα Υόρκη έσπασε το ρεκόρ για τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς ο πυκνός καπνός από περισσότερες από 100 πυρκαγιές που έκαιγαν βόρεια των καναδικών συνόρων έφτασε νότια.

Ο καπνός σήμανε συναγερμός για την ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ, της Πενσυλβάνια, του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Καρολίνας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόγω της ποιότητας του αέρα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητές και τις μετακινήσεις τους, με τις αρχές να συμβουλεύουν «τα παιδιά, τους ενήλικες και τα παιδιά με πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα να μειώσουν την παρατεταμένη ή βαριά άσκηση σε εξωτερικούς χώρους».

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες την Τετάρτη, αλλά θα παραμείνουν ανοιχτά. Τουλάχιστον 10 σχολικές περιοχές στην κεντρική πολιτεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις την Τρίτη.

Στο Τορόντο και τις γύρω περιοχές, η ποιότητα του αέρα ταξινομήθηκε ως «υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με το BBC, οι πυρκαγιές σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια εκτάρια γης και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν πολλές περιοχές.

Εκτός από το Κεμπέκ, μεγάλες πυρκαγιές καίνε επίσης στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Οντάριο, τη Νέα Σκωτία και τα Βορειοδυτικά Εδάφη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter