Καναδάς: Διαμαρτυρία κατά υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από οδηγούς φορτηγών – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό (Videos)

Καναδάς: Διαμαρτυρία κατά υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από οδηγούς φορτηγών – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό (Videos)

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν μια δυναμική αλλά ειρηνική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οττάβα, το Σάββατο και την Κυριακή ενάντια στην πολιτική της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά του COVID-19 του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, στους δρόμους μπροστά από το κοινοβούλιο.

Το επωνομαζόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως μια συγκέντρωση φορτηγατζήδων ενάντια στην απαίτηση εμβολιασμού για τους διασυνοριακούς οδηγούς, αλλά μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το αντιεμβολιαστικό αίσθημα να είναι ισχυρό. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες έκαναν κάλεσμα για εισβολή στο κοινοβούλιο όπως στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021 στις ΗΠΑ, όμως οι οργανωτές καταδίκασαν αυτές τις δηλώσεις, σύμφωνα με τους New York Times. Ως επί το πλείστον η διαμαρτυρία έμοιαζε με ένα πολύ κρύο πάρτι στο δρόμο, με κόρνες φορτηγών.

Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ο Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο κέντρο της Οττάβα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ανέφερε το CBC. Το γραφείο του είπε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας. https://twitter.com/ani_digital/status/1487628611163410433

Η διαδήλωση ξεκίνησε νωρίς το Σάββατο και συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα, ενώ οι διαδηλωτές επέστρεψαν την Κυριακή. Μερικοί μοίρασαν γεύματα με τσάντες στους φορτηγατζήδες, οι οποίοι πήγαιναν στην Οτάβα από τις ανατολικές και δυτικές ακτές και τα ενδιάμεσα μέρη. Ελάχιστοι φορούσαν μάσκες, αλλά πολλοί ήταν με μπαλακλάβες, καθώς η θερμοκρασία από την ανεμοθύελλα ήταν στους μείον 21 Κελσίου. Ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο της πόλης έκλεισε επειδή οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες μέσα, ανέφερε η καναδική τηλεόραση CTV.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τριντό είπε ότι το κομβόι αντιπροσώπευε μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» που δεν ανταακλά τις απόψεις της πλειονότητας των Καναδών. Περίπου το 90% των διασυνοριακών οδηγών φορτηγών του Καναδά και το 77% του πληθυσμού έχουν κάνει δύο εμβόλια κατά του COVID. Ο Τριντό ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους την παραμονή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2021, ενώ τον περασμένο μήνα ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για διασυνοριακούς φορτηγατζήδες.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Έριν Ο’ Τουλ αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και εξέφρασε την υποστήριξή του στη διαμαρτυρία μετά από συνομιλίες με ορισμένους από τους φορτηγατζήδες την Παρασκευή. «Υποστηρίζω το δικαίωμά τους να ακούγονται και καλώ τον Τζάστιν Τριντό να συναντηθεί με αυτούς τους σκληρά εργαζόμενους Καναδούς για να ακούσουν τις ανησυχίες τους», δήλωσε ο Ο’ Τουλ μετά τη συγκέντρωση.

Η Καναδική Υπηρεσία Μεταφορών (CTA), η οποία εκπροσωπεί περίπου 4.500 μεταφορείς, ιδιοκτήτες-διαχειριστές και προμηθευτές του κλάδου, αντιτάχθηκε στην διαμαρτυρία. «Ζητάμε από το καναδικό κοινό να γνωρίζει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που βλέπετε και ακούτε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με τη βιομηχανία φορτηγών», ανέφερε η CTA το Σάββατο.

Η CTA προέτρεψε τους φορτηγατζήδες που συμμετείχαν να το κάνουν ειρηνικά και στη συνέχεια να φύγουν από την Οτάβα. Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας είχαν πει ότι θα παραμείνουν στην Οτάβα έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τις εντολές. Οι δρόμοι του κέντρου της πόλης θα μπορούσαν να είναι βουλωμένοι για μέρες.

https://twitter.com/jobamasucks/status/1487794075596206085

https://twitter.com/i/status/1487793840966848515

https://twitter.com/i/status/1487600531677847558

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter