Καναδάς: Στρατιωτική βοήθεια 29 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Καναδάς: Στρατιωτική βοήθεια 29 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την Παρασκευή την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 28,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, που υπερασπίζεται τα εδάφη της απέναντι στη Ρωσία. Η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει 40 σκοπευτικά τουφέκια, 16 ραδιοσυστήματα και μια δωρεά σε ταμείο του ΝΑΤΟ.

Ο τελευταίος κύκλος καναδικής βοήθειας, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά για τα όπλα, ανακοινώθηκε από την υπουργό Άμυνας Ανίτα Άναντ στη στρατιωτική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, όπου διεξάγεται σύνοδος της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας αναφορικά με τις νέες στρατιωτικές προμήθειες προς το Κίεβο.

Η συνεισφορά στο ταμείο του ΝΑΤΟ, ύψους περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ, θα βοηθήσει στην προμήθεια καυσίμων και άλλων απαραίτητων προμηθειών προς την Ουκρανία.

«Οι δωρεές και η υποστήριξη που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Καναδά θα βοηθήσουν, ώστε να εξασφαλιστεί πως η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα» δήλωσε η υπουργός.

Ο Καναδάς είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Κιέβου και έχει προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια -συμπεριλαμβανομένου και πάνω από ενός δισ. δολαρίων Καναδά σε στρατιωτική βοήθεια- από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter