Καναδάς: Τεράστιες πυρκαγιές – Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Καναδάς: Τεράστιες πυρκαγιές – Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Μαίνονται σήμερα οι καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση της Βρετανικής Κολομβίας (δυτικός Καναδάς) κι αν και κάποιοι από τους κατοίκους μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σχεδόν 40.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους.

Από το νότιο στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, 159 πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Εξ αυτών τα 60 καίνε ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό του Διυπηρεσιακού Κέντρου Δασικών Πυρκαγιών του Καναδά (CIFFC). Περισσότερα από 1.880.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν μετατραπεί σε στάχτες και η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

Οι 1000 κάτοικοι της κοινότητας Κας Κρικ, σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων δυτικά του Κάμλουπς άρχισαν σήμερα να επιστρέφουν στα σπίτια τους, 11 ημέρες αφού εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους εξαιτίας της φωτιάς.

«Οι κάτοικοι πρέπει να θυμούνται ότι στο χωριό Κας Κρικ παραμένει σε ισχύ ο συναγερμός εκκένωσης» καθώς η πυρκαγιά του Άσκροφτ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο νοτιότερα και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, προειδοποιούν οι τοπικές αρχές.

Στο Κάμλουπς, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, οι εθελοντες και οι υπηρεσίες διάσωσης οργανώνονται για να υποδεχθούν τους χιλιάδες πυροπαθείς.

Εκατοντάδες ράντζα έχουν τοποθετηθεί στο αθλητικό κέντρο της πόλης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, που καταφθάνουν ακόμα κι από το Ουίλιαμς Λέικ σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά.

Σχεδόν 3.000 πυροσβέστες με τη βοήθεια 200 ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter