Καναδή μητέρα απαίτησε από νοσοκομείο να δει το παιδί της ένας «λευκός γιατρός» (Video)

Καναδή μητέρα απαίτησε από νοσοκομείο να δει το παιδί της ένας «λευκός γιατρός» (Video)

Ρατσιστική παράκρουση έπιασε Καναδή μητέρα σε ιδιωτική κλινική όπου πήγε το άρρωστο παιδί της, όταν ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος λευκός γιατρός να το εξετάσει. 

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κατέγραψαν με κάμερα το περιστατικό, είδαν τη μητέρα στην υποδοχή της κλινικής να απαιτεί έναν γιατρό να ασχοληθεί άμεσα με το γιο της, ο οποίος υπέφερε από πόνους στο στήθος, αλλά με την αυστηρή προϋπόθεση να «είναι λευκός και να μιλάει άπταιστα αγγλικά».

Στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Independent, η Καναδή γυναίκα ισχυρίζεται ότι «ένας γιατρός που δεν ήταν λευκός δεν βοήθησε το παιδί» της και ότι η κλινική την ταλαιπωρεί επειδή ακριβώς είναι λευκή.

Έκπληξη και θυμό προκάλεσε στους υπόλοιπους ασθενείς το ξέσπασμα της συγκεκριμένης μητέρας με αποτέλεσμα να την παροτρύνουν να επισκεφθεί άλλη κοντινή κλινική εάν δεν ήταν ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση. Ορθά εξήγησαν επίσης ότι η επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν είναι προνόμιο των «λευκών» και ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή ιατρικής βοήθειας είναι η σχετική κατάρτιση και όχι το χρώμα του δέρματος.

«Το παιδί σου έχει μεγαλύτερο πρόβλημα με το ότι έχει εσένα μητέρα και όχι με το ότι χρειάζεται γιατρό να το εξετάσει. Είσαι εξαιρετικά αγενής και ρατσίστρια,» της είπε μια ασθενής που βρισκόταν εκεί.

Σύμφωνα με την Σέριλ Τίλακσινγκ, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ράιεσον του Τορόντο, το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα από τα παραδείγματα «καθημερινού ρατσισμού», ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο στον Καναδά τελευταία. Αναφέρει, επίσης, ότι η εκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις γειτονικές ΗΠΑ φαίνεται να έχει δώσει το έναυσμα για τέτοιου είδους συμπεριφορές, τις οποίες ο κόσμος δεν ένιωθε άνετα να εκδηλώσει προηγουμένως. «Νομίζω ότι ο κόσμος θεωρεί πλέον ότι μπορεί να αμφισβητεί πιο εύκολα όσους είναι σε θέσεις εξουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στον Independent.

Για την ιστορία, τελικά, η κλινική παρείχε ιατρική βοήθεια στο συγκεκριμένο ασθενή και σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε «περήφανη για την ποιότητα των υπηρεσιών περίθαλψης που προσφέρει», αποφεύγοντας να σχολιάσει το ατυχές περιστατικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter