Καναδική εφημερίδα «πυροβολεί» τη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είναι παρανοϊκοί εθνικιστές

Καναδική εφημερίδα «πυροβολεί» τη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είναι παρανοϊκοί εθνικιστές

Έως τον Καναδά έφτασε το ακροδεξιό παραλήρημα της ΝΔ για το Μακεδονικό. Η καναδική εφημερίδα The Sudbury Star, και ο αρθρογράφος Gwynne Dyer, εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του για τη στάση που τηρούν στη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας τους: «παρανοϊκούς εθνικιστές». Από τα βέλη της εφημερίδας δεν ξεφεύγει ούτε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Καναδός δημοσιογράφος, που ζει στο Λονδίνο, στο άρθρο του με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρισκάρει να ηττηθεί για τη συμφωνία του Μακεδονικού», αναγνωρίζει την ιστορική ευκαιρία και το θάρρος του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ που είναι πολύ κοντά στο να λύσουν ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν για δεκαετίες. «Μετά από 28 χρόνια διαμάχης, οι δύο βαλκανικές χώρες υπέγραψαν τον περασμένο Ιούνιο συμφωνία για να αλλάξει η “Μακεδονία” το όνομά της σε “Βόρεια Μακεδονία”, για να ικανοποιηθούν οι Έλληνες», ενώ προσθέτει πως «Η Ελλάδα απέτρεπε τη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. έως ότου αλλάξει το όνομά της, και τελικά οι “Μακεδόνες” το έκαναν» (σ.σ. άλλαξαν το όνομά τους).

Ακόμα, αναλύει τους «σκοπέλους» που πέρασαν στην ΠΓΔΜ για να καταφέρουν να ανάψουν το «πράσινο φως» στη συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία εδράζεται η συμφωνία των Πρεσπών, και πλέον τα Σκόπια «πετούν το μπαλάκι» στην Ελλάδα και στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος καλείται να κυρώσει στην ελληνική Βουλή τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, εξηγεί πως για να φτάσει εκεί, θα χρειαστεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή γιατί η «μικρή ακραία-εθνικιστική παράταξη που ονομάζεται Ανεξάρτητοι Έλληνες» αποχώρησε από την κυβερνητική συμμαχία την Κυριακή.

«Ο Τσίπρας πρόδωσε την Ελλάδα, υποστηρίζουν (σ.σ. οι Ανεξάρτητοι Έλληνες)», αναφέρει το άρθρο της «The Sudbury Star» και ο δημοσιογράφος Gwynne Dyer, στρέφει τα «πυρά» του προς την… Πειραιώς: «Μπορεί (σ.σ. ο Τσίπρας) να τη χάσει (σ.σ. την ψήφο εμπιστοσύνης) αλλά αυτό θα οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία, που είναι επίσης παρανοϊκοί εθνικιστές». Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι ενδέχεται αυτός ο «παρανοϊκός εθνικισμός» να έχει ως στόχο η «γαλάζια» παράταξη να διευρύνει την επιρροή της στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους.

Προσθέτοντας πως η ΠΓΔΜ ουδέποτε εξέφρασε διεκδικήσεις για το ελληνικό κομμάτι της Μακεδονίας, αναφέρει ότι ο Τσίπρας θα χρειαστεί να βγει νικητής από την κοινοβουλευτική «μάχη» διότι αν τη χάσει ενδέχεται να οδηγηθεί σε εκλογές.

«Αυτοί οι δύο άνδρες (σ.σ. Τσίπρας και Ζάεφ) αξίζει να πετύχουν. Και πιθανώς να τα καταφέρουν», το άρθρο της καναδικής εφημερίδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter