«Κάναμε στρατιωτικές ασκήσεις για να είμαστε έτοιμοι – Μας διοχετεύτηκαν οι καταθέσεις των φίλων του Φύσσα»

«Κάναμε στρατιωτικές ασκήσεις για να είμαστε έτοιμοι – Μας διοχετεύτηκαν οι καταθέσεις των φίλων του Φύσσα»

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής αλλά και για τις σχέσεις της με την αστυνομία προχώρησε ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας που εξετάζεται στο πλαίσιο της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, Golden Dawn Watch, ο μάρτυρας -ο οποίος όπως δήλωσε αποχώρησε από την οργάνωση μετά τη δολοφονία Φύσσα- ανέφερε ότι «κάναμε ασκήσεις για να είμαστε έτοιμοι για κάποια πράγματα» ενώ σημείωσε ότι ονόμαζαν «βόλτες» τις οργανωμένες μετακινήσεις για επιθέσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Κάναμε εκπαίδευση στη Μαλακάσα», ανέφερε. «Γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση. Κάναμε ό,τι κάνουν οι στρατιώτες. Οι κομάντος. Να μπορούμε να παλεύουμε αν χρειάζεται, να έχουμε τρόπο διαφυγής αν χρειαστεί».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι στην εκπαίδευση συμμετείχαν 30-35 άτομα, ενώ εκπαιδευτής τους ήταν ένας απόστρατος αξιωματικός. Στις εκπαιδεύσεις συμμετείχε και ο Ρουπακιάς ο οποίος «μπορούσε να συζητά με τους μεγάλους, τους πυρηνάρχες».

Αποκάλυψε δε ότι πριν ακόμα συνταχθεί ο φάκελος με τις καταθέσεις των φίλων του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, οι καταθέσεις είχαν διοχετευτεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μαρτυρία αποκαλυπτική των σχέσεων της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή την περίοδο της δολοφονίας Φύσσα.

Η δίκη συνεχίζεται στο Εφετείο της Αθήνας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter