Κάναντι: «Αυτά που ζω στην Ελλάδα σε 10 μήνες δεν τα έχω δει στην Αυστρία σε 17 χρόνια!»

Κάναντι: «Αυτά που ζω στην Ελλάδα σε 10 μήνες δεν τα έχω δει στην Αυστρία σε 17 χρόνια!»

Βρίσκεται λίγους μήνες στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να πει τη γνώμη του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νταμίρ Κάναντι δεν δίστασε σε μέσο της πατρίδας του να δηλώσει ότι «αυτά που ζω στην Ελλάδα τους 10 μήνες που βρίσκομαι εδώ δεν τα έχω δει στην Αυστρία σε 17 χρόνια!», κάνοντας λόγο επιπλέον για «σκάνδαλα», για «διαπληκτισμούς» μεταξύ προέδρων και διάφορα άλλα.

Τα όσα είπε στην αυστριακή ιστοσελίδα 12terΜann.at ο τεχνικός του Ατρομήτου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Τούμπα το τελευταίο διάστημα είπε: «Φυσικά και δεν μπορώ να το εγκρίνω ως προπονητής, αλλά ούτε και σαν πρώην παίκτης, αυτό που έγινε με τον Όσκαρ Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε έξι πόντους με μια απόφαση. Έτσι ζει η Ελλάδα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν βαθμούς. Δεν τους νοιάζει αν η εικόνα τους είναι καλή ή κακή.

Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο εδώ είναι πολύ καλό, αλλά με την εικόνα τους το χαλάνε πολύ. Προκειμένου να πετύχουν, κάνουν τα πάντα. Το πως θα πετύχουν αυτό που θέλουν είναι ανεξάρτητο, άλλες φορές δίκαιο, άλλες άδικο.

Η ρίψη αντικειμένου στον Γκαρσία, φυσικά, δεν ήταν σωστή και δεν ανήκει στο ποδόσφαιρο. Με την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ και πριν από τον Ολυμπιακό, του οποίου οι οπαδοί είχαν επιτεθεί στο λεωφορείο της ΑΕΚ με πέτρες παρεμπιπτόντως, έχει ανατρέψει τώρα τα πάντα. Πριν από 14 ημέρες ο ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν πρωταθλητής, τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά.

Αυτά που έχω ζήσει εδώ σε 10 μήνες, δεν τα έχω δει στην Αυστρία σε 17 χρόνια! Κάθε εβδομάδα ξεσπά κι ένα σκάνδαλο κάπου. Ακόμη και μεταξύ των προέδρων της Λάρισας και της ΑΕΚ υπήρξε διαπληκτισμός, κάτι που θα ήταν αδιανόητο στη χώρα μας».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και στο αυστριακό πρωτάθλημα, αλλά και το οικονομικό επίπεδο των ομάδων στην Ελλάδα, ο Κάναντι, υποστήριξε: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους στο κομμάτι αυτό τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ τον έχει φτάσει σε οικονομικό επίπεδο, ενώ έχει και αυτός υψηλό επίπεδο στο προπονητικό του κέντρο και το γήπεδο.

Μετά έρχεται η ΑΕΚ, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά άδικα, και μετά ο Παναθηναϊκός. Έπειτα, υπάρχουν πέντε ομάδες με ίδια δυναμική όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και ο Ατρόμητος».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η άποψή του για τα χαρακτηριστικά εκείνα που περιγράφουν καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον Αυστριακό τεχνικό αυτά είναι: «Προθυμία, ανταγωνισμός και οργάνωση. Αποδίδουν μεγάλη σημασία σε αυτό. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η επιτυχία προηγείται σε σημασία όλων των άλλων, όχι όπως στην Αυστρία, που βάζουμε την κατάρτιση πιο ψηλά σε αξία.

Κάθε ομάδα προσπαθεί να επιτυγχάνει τους στόχους της, ρεαλιστικούς ή μη ρεαλιστικούς. Ο αριθμός των απολύσεων των προπονητών είναι πολύ υψηλός, επειδή οι στόχοι είναι συχνά ανεδαφικοί. Για παράδειγμα, η Λάρισα και ο Απόλλων Σμύρνης έχουν ήδη τον τέταρτο προπονητή φέτος. Όλα σχετίζονται με την επιτυχία και τους πάντες τους ενδιαφέρει μόνο αυτό. Φυσικά, ως νοτιοευρωπαίοι, είναι επίσης πολύ θερμόαιμοι».

Για το μέλλον του στον πάγκο του Ατρόμητου, επισήμανε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τη διοίκηση: «Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συνομιλίες. Νομίζω ότι έχουμε βρει μια καλή βάση επαφών.

Αλλά αυτό το θέμα το χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Ξέρω τι χρειάζομαι για την επόμενη σεζόν για να δουλέψω με επιτυχία. Υπάρχει θέληση κι από τις δύο πλευρές για να ανανεώσουμε και θέλουμε να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος Μαρτίου».

Δεν έκρυψε, ότι «κάποια μέρα θέλω να αναλάβω την Εθνική Αυστρίας» και κατέληξε «αυτή τη στιγμή είμαι σε καλά χέρια στην ομάδα μου και με βάση την ηλικία μου. Έχω πολλή ενέργεια μέσα μου για να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter