Κάνατε την Αλβανία μια τεράστια χασισοφυτεία, καταγγέλλει την κυβέρνηση η αντιπολίτευση

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία, δεύτερη μέρα των διαδηλώσεων απέναντι από το πρωθυπουργικό μέγαρο και δηλώνει ότι θα απέχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, μέχρι να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου. Οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της δεξιάς.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα. Ακόμα κι έτσι όμως, το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει φόβους ότι «με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών, το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης, η οποία έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.