Κάνε αντιπολίτευση όπως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κάνε αντιπολίτευση όπως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στους New York Times επανήλθε στον γνωστό «αστικό» μύθο του ιδίου και πολλών φιλικών του ΜΜΕ: χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οι λαϊκιστές ήρθαν στην Κυβέρνηση. 

Ας δούμε όμως σε πια νερά επιλέγει να βάλει ρώτα η βάρκα (υπερωκεάνιο κατά τους δημοσκόπους) της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κυρίως σε ποιες αλήθειες πατάει κάτι που αποτελεί βασικό συστατικό κάθε εκλογικής επιτυχίας:

Στην ημεδαπή η παραπάνω ρητορική του κ. Μητσοτάκη «ξεδιπλώνεται» ταυτόχρονα με τις συνεχείς εγκωμιαστικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τον τρόπο που ο σημερινός πρωθυπουργός χειρίστηκε τη διακυβέρνηση της χώρας προφανώς από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και μετά.

Για το πως δηλαδή ο κ. Τσίπρας βρήκε την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ αυτού που ο κ. Μητσοτάκης ονομάζει «Λαϊκισμό», την αμφισβήτηση δηλαδή των μνημονίων και των κυρίαρχων φιλελεύθερων πολιτικών (γιατί περί αυτού πρόκειται) και της παραμονής της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. 

Ακόμη κι αν αυτή η ισορροπία είναι εξαιρετικά ετεροβαρής κάτι που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ακόμη κι αν την έχει εγκρίνει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούν να κρύψουν την απέχθειά τους για κάθε διεκδίκηση. Από εκεί προφανώς προκύπτει και το επιχείρημα περί λαϊκισμού. 

Ταυτόχρονα όμως ο Α. Τσίπρας δέχεται σε διαρκή βάση σκληρότατη κριτική εξ αριστερών του αλλά και από τη ΝΔ προφανώς γιατί δεν ήταν τόσο «λαϊκιστής» όσο έπρεπε γιατί άλλο επιχείρημα δεν μπορώ να ανακαλύψω. Αν δεν είναι αυτό λαϊκισμός τότε ποιος είναι; 

Όσο για την υπόλοιπη Ευρώπη ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει τον επελαύνοντα ακροδεξιό λαϊκισμό (όταν δεν τον ταυτίζει με την Αριστερά) με τους ομογάλακτούς του στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα να ρίχνουν πολλές φορές νερό στο μύλο της ακροδεξιάς με την πολιτική τους σε κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία και η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση. 

Να το γράψω ποιο απλά: σήμερα δυόμισι περίπου χρόνια μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 ούτε στον ΣΚΑΙ δεν πιστεύουν ότι ο Α. Τσίπρας είναι λαϊκιστής. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει μια ρητορική που δεν πατάει πουθενά. Μα πουθενά όμως… Και τώρα που τα φίλια ΜΜΕ εμφανίζουν μια κάποια κόπωση τα δύσκολα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι μπροστά. Ο κίνδυνος είναι στο τέλος να μείνει αυτός, ο Άδωνης, ο Λοβέρδος, ο Μαραντζίδης και ο Mr κολλαγόνο…   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter