Κάνει… πάσα η Γκάγκα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον Σκέρτσο;

Κάνει… πάσα η Γκάγκα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον Σκέρτσο;

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Μίνα Γκάγκα διαφωνεί με τους χειρισμούς του Θάνου Πλεύρη για το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Οι αντιρρήσεις είχαν διαρρεύσει σε φιλοκυβερνητικά Μέσα χωρίς να υπάρχει διάψευση, με… κακοπροαίρετες πηγές να δίνουν νέα τροπή στην κόντρα που σοβεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας στην εξίσωση τον Άκη Σκέρτσο.

Τον Νοέμβριο του 2021, η «Καθημερινή» είχε φέρει στη δημοσιότητα την εισήγηση της αν. υπουργού Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου περί επαναφοράς των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί υπό την προϋπόθεση να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα, όπως άλλωστε είχε προτείνει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Προφανώς, η άποψη της κ. Γκάγκα δεν άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, κάτι που αποτυπώθηκε πρόσφατα. Για την ακρίβεια, μόλις χθες. Τη Δευτέρα, λοιπόν, ήταν προγραμματισμένη η απάντηση της Μίνας Γκάγκα σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, με θέμα: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των Υγειονομικών σε αναστολή».

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υπουργός Υγείας έλλειπε στις Βρυξέλλες για να δώσει το «παρών» στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, με το βάρος να πέφτει στην κ. Γκάγκα. Όμως, η αν. υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση επειδή ήταν… απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης να μετατεθεί στις 4 Απριλίου. Όταν, δηλαδή, ο κ. Πλεύρης δεν θα λείπει στο εξωτερικό.

Καλά ενημερωμένες πηγές συνδέουν την απουσία της κ. Γκάγκα με τις αντιρρήσεις που έχει σχετικά με τη διαχείριση του Θ. Πλεύρη και κάνουν λόγο ακόμα και για παροτρύνσεις της αν. υπουργού στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που προέβησαν σε συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να απευθυνθούν στον Άκη Σκέρτσο, αφού «ο υπουργός Υγείας είναι ανένδοτος».

Πάντως, υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ αποδίδουν την ανυποχώρητη στάση του υπουργού Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που προκαλεί το ερώτημα γιατί η κ. Γκάγκα παραπέμπει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter