Κανείς δεν πάει χαμένος με κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βόλεψαν και τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Κανείς δεν πάει χαμένος με κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βόλεψαν και τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Ακόμη ένας δημοσιογράφος που είχε ταχθεί ανοικτά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φανατικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετήθηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ο οποίος τοποθετήθηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας και Τύπου στον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ). Της εταιρείας δηλαδή που προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών “Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων” (ΟΣΚ ΑΕ) και “Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων” (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Η εταιρεία είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές όπως για παράδειγμα νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κα! Σκοπός της εταιρείας όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της είναι «η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και πάνω από όλα με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον».

Είναι μια «κατασκευαστική δημόσια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου» που δημιουργήθηκε το 2013, με κύριες πηγές χρηματοδότησης τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ συχνά δανειοδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μάλιστα, η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να αναρτά πράξη στη «Διαύγεια» και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο, αν ανατρέξει κανείς στην πλατφόρμα για την τοποθέτηση του.

Η αλήθεια είναι ότι ο διορισμός Παπαπαναγιώτου είναι κάτι που δεν μας ξαφνιάζει. Από τον Ιούλιο υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι προαλείφεται για διευθυντής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Παπαπαναγιώτου ανήκε στον κύκλο των συμβούλων επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. 

Τι να κάνουμε γραμμάτια είναι αυτά και ξεχρεώνονται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter