Κανείς καλός δε χάνεται… – Στρατηγικός σύμβουλος στον ESM ο Ντάισελμπλουμ

Κανείς καλός δε χάνεται… – Στρατηγικός σύμβουλος στον ESM ο Ντάισελμπλουμ

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «κανείς δεν χάνεται». Αυτό ισχύει και για τον πρόεδρο του Eurogroup (και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας) Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον διορισμό του οποίου στη θέση του στρατηγικού συμβούλου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) ανακοίνωσε ο ΕΜΣ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα κατέχει τη θέση αυτή ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών από τη μέρα που θα σταματήσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι το τέλος της θητείας του ως προέδρου του Eurogroup. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αμείβεται για τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ θα παραμείνει επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM.

«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι μετά την αποχώρησή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ συμφώνησε να προσφέρει στον ESM την «εξαιρετική εμπειρία» του. «Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM», κατέληξε o ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter