«Κανένα θέμα» για την κυβέρνηση τα «αδιευκρίνιστα ποσά» του Αδωνη Γεωργιάδη

«Κανένα θέμα» για την κυβέρνηση τα «αδιευκρίνιστα ποσά» του Αδωνη Γεωργιάδη

Την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα ερωτήματα που απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα «αδιευκρίνιστα ποσά» στους λογαριασμούς του που προέκυψαν κατά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis για το πρόσωπό του εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας μάλιστα «όσους αισθάνονται την ανάγκη» να απολογηθούν στον υπουργό, αλλά και στους «δέκα αυτούς ανθρώπους, που επιχείρησαν να εξοντώσουν και να κρεμάσουν στα μανταλάκια», συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχει προκύψει κανένα θέμα. Το μοναδικό που έχει προκύψει είναι η αρχειοθέτηση των υποθέσεων» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για τα ερωτήματα που προκύπτουν για «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη που εντόπισε ο εισαγγελέας, μετά την δημοσιοποίηση της πράξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis, εις ότι τον αφορά.

«Οφείλει ένας υπουργός περισσότερες απαντήσεις στους πολίτες για αδιευκρίνιστα ποσά στους λογαριασμούς του, ή η κυβέρνηση κρίνει ικανοποιητικές τις απαντήσεις του κ. Γεωργιάδη;» ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το documentonews.gr, με τον ίδιο να απαντά τα παραπάνω, και να συμπληρώνει πως «αν αισθάνονται κάποιοι την ανάγκη που πάνω σε αυτό είχαν οικοδομήσει ανυπόστατες κατηγορίες να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τους δέκα αυτούς ανθρώπους, που επιχείρησαν να εξοντώσουν και να κρεμάσουν στα μανταλάκια».

Διαβάστε επίσης: Ο Αδωνης δημοσιοποίησε δύο φόρες την αρχειοθέτηση με διαφορετική υπογραφή εισαγγελέα

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δέχθηκε στο σημείο αυτό ερώτηση για το εάν τώρα η κυβέρνηση αναφέρεται και στους δέκα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες έχει έρθει σε τριβή με τον Βαγγέλη Βενιζέλο για το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής μόνο στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας να μιλήσει ως πρόεδρος του κόμματός του και όχι ως πρωθυπουργός.

«Πάντοτε και από τους δέκα» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν διαχώρισε ποτέ τους ανθρώπους εκείνους, μιλώ για εκείνους που έχουν αρχειοθετηθεί οι υποθέσεις τους. Τους ανθρώπους εκείνους που χρησιμοποίησε η κατάσταση εκείνης της εποχής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στήσει αυτή τη μεθόδευση για να οδηγηθεί σε νίκη στις επόμενες εκλογές».

«Ποτέ δε διαχώρησε η κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση, την υπόθεση αυτών ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας εμμέσως άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ.

Καταδίκη για το «ταμπλό» της πόλωσης και της ευτέλειας

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την πως επιχειρεί να προκαλέσει «ακραία πόλωση, διχασμό και τοξικότητα», καθώς και «να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει» την πολιτική ζωή. Ο Γ. Οικονόμου, μετά τον Παύλο Πολάκη έβαλε στο κάδρο και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, καταλήγοντας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως «η σιωπή του συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεση προς της στάση αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στη συνέχεια πρόσθεσε πως «μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού», την ώρα που ο Άδωνης Γεωργιάδης συνεχίζει να απαντάει στις «προκλήσεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί με αγωγές όσους συνδέουν το πρόσωπό του με την υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται δε πως τη Δευτέρα, η κυβέρνηση διαφήμισε ως «παρέμβαση Μητσοτάκη κατά της τοξικότητας» την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου μιλώντας σε κομματικά στελέχη κάλεσε «απέναντι στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο, αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια και τα έργα μας».

Γενικόλογες διακηρύξεις κατά της βίας

«Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της στενής παρακολούθησης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας» δήλωσε εισαγωγικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, εκθειάζοντας το έργο της αστυνομίας για τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που εμπλέκεται με τη δολοφονία.

Ωστόσο, με βάση τα όσα έχουν προκύψει, ο Γ. Οικονόμου ερωτήθηκε μεταξύ άλλων για το γεγονός πως ο φερόμενος ως δράστης «είναι σεσημασμένος και έχει μια δίκη που εκκρεμεί», και για τις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης στην απόδοσή της, που είχε δραματικό αντίκτυπο για τη ζωή του 19χρονου, καθώς και για τη σχέση του με άλλες υποθέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος, πως θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται, ώστε «να ρίξει άπλετο φως», ακόμα και σε άλλες υποθέσεις που συνδέονται με οπαδική βία, παίρνοντας αποστάσεις από το ερώτημα που συμπεριέλαβε την έξαρση βίας από τον ακροδεξιό χώρο στη Θεσσαλονίκη, όπως στα ΕΠΑΛ και το «αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «οπαδική βία», υποστηρίζοντας πως η «σειρά ρυθμίσεων» που έχει φέρει η κυβέρνηση «είχαν το αποτέλεσμά τους» και πως τα περιστατικά βίας «βαίνουν μειούμενα». Για τις δε καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως «θα διερευνηθεί το θέμα της υπόθεσης για την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης στον συγκεκριμένο άνθρωπο», και πως «αν χρειαστεί να γίνουν επιπρόσθετα να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, πρέπει να γίνουν».

«Είναι μια απάντηση που την περιμένουνε όλοι και πρέπει να τη δώσουμε, γιατί καθυστέρησε η Δικαιοσύνη στην απονομή, στο να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες στο συγκεκριμένο θέμα» πρόσθεσε, ενώ ακολούθως απέφυγε να δεσμεύσει την κυβέρνηση σε επιπλέον ρυθμίσεις για τους οπαδικούς συνδέσμους μετά από σχετική ερώτηση, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι μόνο το θέμα της οπαδικής βίας, είναι ένα ευρύτερο θέμα που πρέπει να δούμε, και αυτό της νεανικής παραβατικότητας».

Και κάλυψη Σκυλακάκη για τους «φτωχούς που δεν έχουν αυτοκίνητο»

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, άρα μοιραία, θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Και όταν κανείς συζητά για τέτοιου είδους μεγάλα ποσά μπαίνει και η παράμετρος, εάν στην ουσία θα βοηθούνταν όσο έπρεπε και όσο θα μπορούσανε με ένα τόσο μεγάλο μέτρο με τόσο μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, αυτοί που έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη. Αυτό είπε ο κύριος Σκυλακάκης, και τίποτα περισσότερο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, κληθείς να σχολιάσει την προκλητική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, πως «μια τέτοια μείωση δεν θα ευνοούσε τους φτωχότερους αλλά εκείνους που έχουν δύο ή τρία αυτοκίνητα».

Λίγο πριν, ο ίδιος δήλωσε πως «ότι περιθώριο δημιουργείται στην οικονομική μας πολιτική γίνεται κοινωνικό κεκτημένο για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, χωρίς όμως αυτό να θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού, κάτι που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα τη χώρα, και συνεπώς την ελληνική κοινωνία», απαντώντας για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ΦΠΑ στα καύσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Διάτρητη με εξωφρενικά νομικά επιχειρήματα η πράξη αρχειοθέτησης του Άδωνη Γεωργιάδη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter