Κανένας εστεμμένος γόνος δεν χάνεται… είτε βασιλικός είτε νεοφιλελεύθερος!

Κανένας εστεμμένος γόνος δεν χάνεται… είτε βασιλικός είτε νεοφιλελεύθερος!
Photo: Pixabay

Δεν ξέρω αν έχουν και οι βασιλιάδες προβλήματα αλλά μια χαρά τους βλέπω.

Τζάκια, οικογένειες δυναστείες και βασιλικοί οίκοι χρησιμοποιούν την ίδια «λογική» για την αποκατάσταση των απογόνων τους. Κάτι σαν μια «φωτογραφία» της ευρύτερης πρωθυπουργικής οικογένειας της Ελλάδας.

Προφανώς και στις δύο περιπτώσεις με βάση το «αίμα» έχουν και πολλά δικαιώματα σε μια εκλεκτή ζωή. Όσοι κατέχουν εξουσία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δυναστείες φροντίζουν ανάλογα όλη την οικογένεια…

Όπως και στις δικές μας οικογένειες δυναστείες, κανένας γόνος – αρσενικός ή θηλυκός- δεν πάει χαμένος, μια δουλειά σε κάποια μεγάλη εταιρεία θα βρεθεί που συχνά έχει σχέσεις και με μεγάλα κεφάλαια, έτσι και οι απανταχού βασιλείς φροντίζουν τα παιδιά τους.

Βασιλεία ή Δημοκρατία – έτσι όπως έχουν ξεφτιλίσει την τελευταία – διαφορές πολλές όσον αφορά τουλάχιστον την «αποκατάσταση» των γόνων δεν βλέπουμε.

Έτσι διαβάζουμε πως ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, πρίγκιπας Ιωακείμ –πέραν του ότι μαζί με τη σύζυγό του αγόρασαν μια έπαυλη έναντι του ευτελούς ποσού των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ – ο γιος βρίσκεται στην Αμερική σε μια νέα θέση εργασίας στην πρεσβεία της Δανίας στην Ουάσιγκτον.

Ο γιος αναμένεται να «συμβάλει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας της Δανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τα επόμενα χρόνια», καθώς είναι ακόλουθος αμυντικής βιομηχανίας.

Μια μικρή λεπτομέρεια, ως τώρα ο Ιωακείμ ήταν σε ανάλογο πόστο στην πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι.

Κανένας εστεμμένος γόνος δεν χάνεται… είτε βασιλικός είτε νεοφιλελεύθερος!

Η συνταγή είναι η ίδια!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter