«Κανόνι» για την Primera Air: Καθηλωμένοι εκατοντάδες τουρίστες σε Κρήτη και Ζάκυνθο

«Κανόνι» για την Primera Air: Καθηλωμένοι εκατοντάδες τουρίστες σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Πτώχευση κήρυξε η λετονική αεροπορική εταιρεία Primera Air αναστέλλοντας από σήμερα τη δραστηριότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία φέρνει κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες Σκανδιναβούς σε ελληνικούς προορισμούς. Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης μεταδίδουν ότι εκατοντάδες τουρίστες που προγραμμάτιζαν να αναχωρήσουν με την αεροπορική εταιρεία από το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, είναι καθηλωμένοι στο νησί. Ανάλογο πρόβλημα φέρεται να υπάρχει και στη Ζάκυνθο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως διακόπτει κάθε δραστηριότητα από τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου και ενεργοποιούνται διαδικασίες πτώχευσης μετά από 14 χρόνια λειτουργίας.

«Αυτή είναι μια θλιβερή ημέρα για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες της Primera Air. H εταιρεία εργάστηκε αδιάκοπα τους τελευταίους μήνες για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της αεροπορικής. Μην μπορώντας να συνάψουμε συμφωνία με της τράπεζά μας για βραχυπρόθεσμο δάνειο, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να κηρύξουμε πτώχευση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη είδηση, ωστόσο θα περιμένει τις όποιες εξελίξεις.

«Δεν έχω ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά οπωσδήποτε αν υπάρχει μία τέτοια εξέλιξη είναι πολύ δυσάρεστη. Η συγκεκριμένη εταιρία έφερνε κάποιες χιλιάδες επισκέπτες στο νομό Χανίων και πράγματι ήταν εξαιρετικού επιπέδου αεροπορική και τουρ οπερέιτορ. Περιμένω τις εξελίξεις για να μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης.

Πηγή: capital.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter