Κανονικό η όχι: Τι ισχύει για το διώξιμο της μπάλας στην βολή του Σλούκα (Video)

Κανονικό η όχι: Τι ισχύει για το διώξιμο της μπάλας στην βολή του Σλούκα (Video)

Το διώξιμο της μπάλας από τον Μπρούνο Καμπόκλο στη βολή που μπορούσε να φέρει την ισοφάριση από τον Κώστα Σλούκα έχει προκαλέσει μπόλικες συζητήσεις: μετρούσε ή όχι;

Είναι μία πολύ οριακή φάση και πραγματικά μόνο βλέποντας προσεκτικά το βίντεο μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα κι αυτά όχι 100% ασφαλή, οπότε είναι δύσκολο να έχει μια απόλυτη και αταλάντευτη γνώμη.

Μία τέτοια συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Ελληνική Ομοσπονδία αναφορικά στην τελευταία φάση του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Βραζιλίας.

Με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Σλούκας ευστόχησε στις δύο πρώτες βολές, αλλά στην τρίτη η μπάλα βρήκε το στεφάνι, μετά το ταμπλό κι ο Καμπόκλο την έδιωξε πάνω όταν αυτή επέστρεψε προς το καλάθι.

Σύμφωνα με το ριπλέϊ που μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, ο Καμπόκλο πρώτα ακουμπάει ελαφρά τη στεφάνη και μετά την μπάλα. Είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως παράβαση.

Η ελληνική ομοσπονδία εξετάζει τη φάση αλλά ως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια διαμαρτυρία ή άλλη κίνηση.

Ο κανονισμός για συγκεκριμένες περιπτώσεις λέει χαρακτηριστικά όπως ανάρτησε σε tweet o διαιτητής Σπύρος Γκόντας:

https://twitter.com/spigko/status/1169171298397896705

Δεν θεωρείται δηλαδή a priori παράβαση αν ένας παίκτης αγγίξει το στεφάνι όταν βρίσκεται στον αέρα και στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, συνδυάζοντας όλες τις παραπάνω πληροφορίες, για το αν τελικά η κίνηση του συνιστά παράβαση ή όχι.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter