Κανονικοποιούν τους Σπαρτιάτες για να νομιμοποιήσουν τη βιτρίνα του ΛΑΟΣ

Κανονικοποιούν τους Σπαρτιάτες για να νομιμοποιήσουν τη βιτρίνα του ΛΑΟΣ

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου άρχισε η Νέα Δημοκρατία να επιβεβαιώνει τον μικροπολιτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους Σπαρτιάτες και τα λοιπά ακροδεξιά κόμματα, με τις προκλήσεις Τασούλα με την χωροθέτηση των κομμάτων και τους ορισμούς των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να μην αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έδωσε σαφές στίγμα του τι εννοούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, όταν την Δευτέρα απαντούσε πως οι Σπαρτιάτες «θα αντιμετωπιστούν στη Βουλή, κοινοβουλευτικά και πολιτικά».

Τελικά, μετά την ορκωμοσία, η «αντιμετώπιση» που τους επιφύλασσαν ήταν να τους χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα, διεκδικώντας για τη Νέα Δημοκρατία την… πρωτοκαθεδρία στην ακροδεξιά, τουλάχιστον χωροταξικά ενός κοινοβουλίου. Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών και της Νίκης, πίσω από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του Βελόπουλου, και η Πλεύση Ελευθερίας πίσω από το ΚΚΕ.

Στο διά ταύτα, η Νέα Δημοκρατία έμεινε στο «θεαθήναι», μη υπερψηφίζοντας του αντιπροέδρους των Σπαρτιατών και της Νίκης, αλλά και της Πλεύσης Ελευθερίας, σε μία κίνηση-μνημείο εκδικητικότητας, αφού το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ψήφισε τον Κωνσταντίνο Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, και μόνο το γεγονός πως η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε το κόμμα της Πλεύσης με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε τους υποστηρικτές του Κασιδιάρη και το σκοταδιστικό κόμμα Νάτσιου είναι ενδεικτικό των προθέσεών της.

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του documentonews.gr για τον κοινοβουλευτικό υποβιβασμό του Θάνου Πλεύρη, μετά τον παραγκωνισμό του από το υπουργικό συμβούλιο. Ο πρώην υπουργός Υγείας ανακοινώθηκε ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μαζί με την έτερη πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα να εκτελεί χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης εκτός της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και με κοινοβουλευτικό υποβιβασμό

Η επιλογή του Θάνου Πλεύρη ως «φωνή» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας συνεχίζει μεν μία παράδοση που θέλει τη Νέα Δημοκρατία από τα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά να δίνει βήμα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στα πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αφού από την ίδια θέση έχουν περάσει και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Σήμερα όμως ο τελευταίος έχει τον αναβαθμισμένο ρόλο του «αντ’ αυτού» του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τρίτος κρατά τα κλειδιά και του υπουργείου Εργασίας.

Συνοψίζοντας, ο μεν αντιπρόεδρος συνεχίζει να είναι ο κεντρικός προπαγανδιστής των κομματικών θέσεων στα τηλεοπτικά πάνελ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και «ακτιβιστής της Δεξιάς» θα είναι η φωνή και τα αυτιά του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο πρώην υπουργός Υγείας ο βουλευτής που θα εκπροσωπεί την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ακόμα μία απόδειξη του καιροσκοπισμού της Νέας Δημοκρατίας που εκμεταλλεύεται την παρουσία 40 και πλέον ακροδεξιών βουλευτών στο κοινοβούλιο ώστε να εμφανίσει εαυτόν ως… μετριοπαθή και κεντρώα κυβέρνηση. Άλλωστε, στην ίδια παραχάραξη της λογικής προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που για τους τρεις μας απάντησε πως «έχουν υπηρετήσει σε διαφορετικές θέσεις συνολικά τις θέσεις του κόμματός μας και έχοντας υπηρετήσει και μία ουσιαστικά προοδευτική πολιτική».

«Τάξη και πρόοδος» λοιπόν θα είναι δόγμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων εντός Βουλής, αφού έτσι κι αλλιώς έχει διαμηνύσει πως άλλες πρωτοβουλίες ελέγχου -ειδικά για τους οπαδούς του Κασιδιάρη- δεν προτίθεται να λάβει. Σαν να μην συνέβη, δηλαδή, ποτέ το 2012, σαν να μην κατέπεσε με κρότο η παρόμοια τακτική με την οποία αντιμετώπισε την Χρυσή Αυγή. Η μόνη διαφορά είναι πως σήμερα το κάνει με ακόμα πιο μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς όρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter