Κάποιος να ενημερώσει τον Μητσοτάκη και την σύζυγό του, Μαρέβα, ότι κατέπεσε η αγωγή κατά του Documento

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του επέλεξαν… κύκλους του κόμματος για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και μάλιστα αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και επιχειρούν να αντιστρέψουν ακόμα και δικαστική απόφαση!

Και επέλεξαν τους «κύκλους της ΝΔ», μάλλον για να μην πάρουν το βάρος της ευθύνης του ψέματός τους τόσο σε ηθικό όσο και σε ποινικό επίπεδο.

Ήρθε, όμως, η στιγμή που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την σύζυγό του Μαρέβα, καθώς επίσης το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, τους κύκλους, τα τετράγωνα και τα… παράκεντρα ότι η αγωγή που κατέθεσε η κ. Μητσοτάκη κατά του Documento, κατέπεσε πανηγυρικά και με γδούπο.

Διαβάστε ακόμη: Απόφαση δικαστηρίου: Όσα έγραψε το Documento για offshore Μαρέβας, πόθεν έσχες, διάσταση και σπίτι στο Παρίσι είναι αληθή

Και επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως να τους τα κάνουμε λιανά:

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα δημοσιεύματα για το σπίτι του Βολταίρου, την offshore, τη σχέση με τον κ. Παπασταύρου ακόμα και το θέμα της διάστασης της Μαρέβας Μητσοτάκη με τον σύζυγό της είναι αληθή και στηρίζονται σε στοιχεία.

Το δικαστήριο και ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε αποζημίωση 500.000 ευρώ, της επιδίκασε πρωτόδικα ποσό, μόλις, 5 χιλιάδων ευρώ, για ήσσονος σε σχέση με τα ανωτέρω σημασίας σκέλη των δημοσιευμάτων. Τα οποία και θα συζητηθούν στη διαδικασία της εφέσεως.

Οπότε ευχόμαστε στο ζεύγος Μητσοτάκη και στους… κύκλους της ΝΔ, καληνύχτα και καλές γιορτές.

Η απάντηση των… κύκλων της ΝΔ

"Από σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης είναι κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα", αναφέρει η Πειραιώς στην απάντησή της προς τον Κώστα Βαξεβάνη, μετά την απόφαση του υπ' αριθμ. 5131/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά την αγωγή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά του εκδότη της εφημερίδας "Docoumento".

Συγκεκριμένα οι πηγές της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά.

Αναφερόμενες στην απόφαση, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι η κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, σημειώνουν, δέχεται ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την κα Γκραμπόφσκι.

Καταλήγοντας τα στελέχη της ΝΔ αναφέρουν: "πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της Κας Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο "Χαμόγελο του Παιδιού". 'Αλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης".

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.