Κάποιος να θυμίσει στην κυβέρνηση το opengov και τη Διαύγεια

Κάποιος να θυμίσει στην κυβέρνηση το opengov και τη Διαύγεια

Οι… προοδευτικές και… ενωτικές αξίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ευαγγελίστηκε προεκλογικά προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία έγιναν γρήγορα αντιληπτές.

Αλλά επειδή δεν αρκούν τα καθημερινά κρούσματα κυβιστήσεων και επιστροφής στο παρελθόν, ήρθε και η ώρα που θα πρέπει να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο, αυτό περί επιτελικού κράτους, το οποίο επρόκειτο αρχικά να κατατεθεί στις 24 Ιουλίου και στη συνέχεια πήρε… αναβολή για τις 25.

Οι κατά το πρόσφατο παρελθόν τιμητές της κοινοβουλευτικής τάξης, φαίνεται ότι συνειδητά επιλέγουν παραβιάσουν ένα από τα βασικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας, δηλαδή αυτό της διαβούλευσης.

Στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών, λοιπόν, η κυβέρνηση δε θεώρησε… απαραίτητο να ακολουθήσει την ιδρυθείσα από το 2010 διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, της Διαύγειας και του opengov.gr, όπου οι προκάτοχοί της αναρτούσαν τα νομοσχέδια προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να εκφραστούν γι αυτά.

Το opengov.gr και η Διαύγεια δίνουν στους πολίτες την ευκαιρία να μάθουν, να έχουν πρόσβαση και να τοποθετηθούν στα νομοσχέδια που καθορίζουν την καθημερινότητα και τη ζωή τους, αλλά και στις αποφάσεις του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ανεξάρτητων αρχών.

Το γεγονός, δε, ότι είναι υποχρεωμένο, βάσει νόμου, το κράτος να ακολουθεί τη διαδικασία της παρουσίασης, μέσω του opengov.gr, των νομοσχεδίων που θα πάνε στη Βουλή, επίσης ουδόλως φαίνεται ότι πτοεί τους άριστους της νέας κυβέρνησης, διότι, εξάλλου, τι είναι οι νόμοι μπρος στις ψήφους;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter